radyobir
radyobir

Rusya'nın güneyindeki tatbikatlar başladı

Rusya Güney Askeri Bölge Komutanlığı, ülkenin güneyindeki eğitim sahalarında 10 binden fazla askerin katıldığı askeri manevraların başladığını duyurdu.

13 Ocak 2022 07:53 | Kategori: Avrupa

Rusya Güney Askeri Bölgesi basın servisinden yapılan açıklamada, ülkenin güneyindeki eğitim sahalarında 10 binden fazla askerin katıldığı tatbikatların başladığı belirtildi.

Tatbikatlara, Güney Askeri Bölgesi'nin motorlu tüfek bileşenlerinin tabur taktik gruplarının yanı sıra, Karadeniz ve Hazar filolarının kıyı birliklerinin askeri birimlerinin katıldığı kaydedildi.

Açıklamada, onlarca eğitim sahasında gerçekleştirilecek tatbikatlarda motorlu tüfek birlikleri, tank müfrezeleri ve topçu bataryalarının muharebe koordinasyonunun işleneceği bilgisine yer verilerek şu ifadeler kullanıldı: "Volgograd bölgesindeki Danilovskiy ve Prudboy eğitim sahalarının yanı sıra, Astrahan bölgesindeki Aşuluk, Kuzey Osetya'daki Tarskoye, Stavropol bölgesindeki Nikolo-Aleksandrovskiy ve Servodski, Rostov Bölgesi’ndeki,Kadamovskiy ve Kuzminskiy, Çeçenistan Cumhuriyeti'ndeki Gvardeyskiy ve Alpiyskiy, Karaçay-Çerkesiya'daki Kobu-Bashi, İnguşetya'daki Nesterovskiy, Dağıstan'daki Dalniy, Kırım’daki Angarsk ve Opuk, Kuban’daki Rayevskiy eğitim sahalarında ateş eğitimi, taktik eğitim, savaş araçlarının kullanımı ve özel disiplinleri kapsayan eğitimler verilecek.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI