radyobir
radyobir

Rusya'nın son saldırısında 3 sivil daha öldü

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik son saldırısında ülkenin doğu kesiminde yer alan Kostiantinivka şehrinde 3 sivil hayatını kaybetti.

29 Ocak 2023 08:12 | Kategori: Avrupa

Donetsk Valisi Pavlo Kirilenko saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırıda bir otel ve 4 katlı bir apartmanın zarar gördüğünü hayatını kaybeden 3 kişinin yanısıra 14 kişinin de yaralandığını söyledi.

Telegram hesabından saldırıya ilişkin açıklama yapan Vali, "İlk yardım ekipleri ve yetkililer, trajedinin yaşadığı alanda bir yandan insanlara yardım ediyorlar diğer yandan da Rusya’nın ülke topraklarımızda işlediği bir başka suçu belgeliyorlar” dedi.

Kurtarma çalışmalarının yanısıra bölgede enkaz kaldırma çalışmaları da devam ediyor. Saldırıda en az bir araç da kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor.

Vali Kirilenko daha önce yaptığı açıklamada da bölgede son 24 saatte gerçekleşen Rusya’nın saldırılarında en az 4 kişinin öldüğünü 7 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski de Cuma günü yaptığı açıklamada, özellikle Donetsk bölgesindeki saldırıların son derece şiddetli olduğunu söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI