radyobir
radyobir

Rusya Rakka'yı bombaladı!..

Rusya Savunma Bakanlığı Rusya'daki üslerinden kalkan stratejik Tu-95 uçaklarının İran ve Irak hava sahasını geçtiğini ve Rakka'daki IŞİD hedeflerini X-101 tipi kruz füzeleriyle vurduğunu açıkladı.

17 Şubat 2017 21:22 | Kategori: Dünya

Rusya Savunma Bakanlığı, Tu-95 stratejik bombardıman uçakları ve nın Suriye'nin Rakka kentindeki IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı. Sputnik'te yer alan habere göre bakanlık, Rusya'daki üslerinden kalkan Tu-95'lerin İran ve Irak hava sahasını geçtiğini ve Rakka'daki IŞİD hedeflerini X-101 tipi kruz füzeleriyle vurduğunu belirtti. "Rus stratejik bombardıman uçakları, IŞİD'in başkenti olarak kabul edilen Rakka yakınlarındaki birkaç terörist kampını ve komuta noktasını imha etti" denilen açıklamada, keşif araçlarının, belirlenen tüm hedeflerin başarıyla vurulduğunu teyit ettiği kaydedildi.

'SU-30 VE SU-35'LER HAVADA KORUMA SAĞLADI'

Operasyon sırasında Hmeymim Üssü'nden havalanan Su-30 ve Su-35 avcı uçakları tarafından koruma sağlandığı belirten Tu-95'lerin, Rakka'daki görevlerin tamamlanması sonrası Rusya'daki üslerine geri döndüğü aktarıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI