radyobir
radyobir

Rusya Rakka'yı vurdu... IŞİD kaçırdığı askerimizin yerini değiştirdi

IŞİD, Rusya'nın Rakka'ya düzenlediği hava saldırıları nedeniyle 1 Eylül'de kaçırdığı ve cezaevinde tuttuğu Türk askeri Serter Taş'ın yerini değiştirdi.

03 Ekim 2015 16:21 | Kategori: Terör

Edinilen bilgilere göre IŞİD, Rus savaş uçaklarının Suriye’deki mevzilerine yönelik bombardımanı nedeniyle bazı tedbirler almak zorunda kaldı. Örgüt, bu kapsamda 1 Eylül’de kaçırdığı ve Rakka cezaevine tuttuğu 21 yaşındaki Taş’ın yerini değiştirdi.

Türkiye’deki IŞİD militanlarıyla takasta kullanılmak istediği Taş’ın yer değiştirme işlemi güvenlik gerekçesiyle büyük bir gizlilik içinde yürütüldü. Taş, Rakka’nın Mansura ilçesindeki cezaevine götürüldü.

Türkiye’de tutuklu bulunan IŞİD militanlarının serbest bırakılması ve Ankara hükümetinin, örgüte yönelik hava operasyonlarını durdurması için 1 Eylül’de saldırı düzenlemiş, saldırıda bir Türk askerini öldürmüş ve bir asker de kaçırılmıştı. Taş’ın IŞİD tarafından kaçırıldığına yönelik haberin Sputnik’te yer almasının ardından MİT, askerin kurtarılması için örgütle temasa geçmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI