radyobir
radyobir

Rusya semalarında tuhaf bir cisim...

Rusya Savunma Bakanlığı, dün yörüngeye Soyuz-2.1b füzesiyle uydu fırlattı. Arhangersk bölgesindeki Plesetsk Uzay Üssü'nden yapılan fırlatma işlemi, durumdan habersiz olanlarca farklı şekillerde yorumlandı. Füzenin fırlatılış sırasında gökyüzünde yarattığı görüntü, UFO söylentilerine neden oldu.

18 Haziran 2018 03:17 | Güncelleme :18 Haziran 2018 14:39 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Rusya, dün Glonass-M navigasyon uydusunu Soyuz-2.1b füzesiyle yörüngeye başarıyla fırlattı. Füze, yörüngeye ulaşmadan önce gökyüzünde farklı bir beyaz bulut oluşturdu. Bu görüntü, her şeyden habersiz görgü tanıklarının akıllarını karıştırdı.

Sosyal medyada UFO söylentileri baş gösterdi.

Helicopter76 isimli kullanıcı Instagram'da "Bunun ne olduğunu kim söyleyecek?" sorusunu yöneltti ve UFO ifadesini kullandı.

Bazı kullanıcılar durumu fark edip gördüklerinin uydu olduğunu yazdı.



'YALNIZCA FÜZENİN BIRAKTIĞI İZ'

Natalya Smirnova da Twitter'dan "Bu gece Yaroslav'da gökyüzünde böyle tuhaf fakat güzel bir şey gördük. Ama hayır, bu UFO değil, bu yalnızca Plesetsk Uzay Üssü'nden havalanan ve Glonass-M uydusunu taşıyan Soyuz-2.1b füzesinin bıraktığı iz" mesajını paylaştı.

​FIFA 2018 Dünya Kupası maçlarını ağırlayan Kazan ve Nijnıy Novgorod kentlerindeki bazı kullanıcılar da gökyüzündeki görüntüyü denizanasına benzetti.

tim.safin "Galiba ilk kez bir füzenin fırlatılmasından dolayı ‘denizanası' efekti gözlemledim" mesajını paylaştı.

Volga'dan da benzer tepkiler geldi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI