radyobir
radyobir

Rusya'ya ait bir savaş uçağı düştü!

Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarında MiG-29 tipi bir savaş uçağının düştü. Uçaktaki pilotlardan her ikisinin de paraşütle kendilerini fırlatıp hayatta kaldıkları belirtildi.

05 Ekim 2018 13:07 | Kategori: Dünya

Sputnik'e konuşan bir kaynak, bir MiG-29 savaş uçağının Moskova yakınlarındaki Dmitrovskoye kasabasında yer alan ormanlık alana düştüğünü söyledi.

Uçağın pilotlarının paraşütle atladığını ve her ikisinin de hayatta olduğunu belirten kaynak, MiG-29'un düşme sebebini ise henüz bilmediklerini kaydetti.

Öte yandan uçağın düştüğüne dair resmi bir açıklama henüz yapılmış değil.

Moskova'nın 4. havalimanı olan ve 2016'da açılan Jukovskiy'den havalanan uçağın, Gromov Uçuş Araştırmaları Enstitüsü'ne ait olduğu da gelen bilgiler arasında.

Bu arada Rus Kanal 5 televizyonunun haberine göre, daha önce aynı uçak bir test uçuşunda kabininde yangın çıkması sonucu Jukovskiy Havaalanı'na acil iniş yapmıştı. Bu yüzden şüpheler, uçağın teknik arıza sebebiyle düşmüş olacağı üzerinde toplanmış durumda.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI