radyobir
radyobir

Rusya'ya karşı yeni yasa tasarısı

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Eliot Engel, NATO'nun Doğu Avrupalı ülkelerine Rusya'ya olan bağımlılıklarını azaltmak için kredi verilmesini önerdi.

22 Haziran 2019 10:17 | Kategori: Dünya

ABD Kongresi'ne bu konuda yasa tasarısı sunan Engel, ABD'nin birçok müttefikinin Sovyet silahları kullanmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Bu durumun müttefik ülkeleri Rusya'dan yedek parça almak zorunda bıraktığını ve söz konusu ülkelerin yeni askeri ekipman almak için mali imkanlara sahip olmadığını kaydeden Engel, bunun ABD menşeli cihazlarla işbirliğini olumsuz etkilediğini ve askerler için zorluklar yarattığını savundu.

Engel, 'saldırgan' Rusya'nın geri döndüğünü öne sürerek, ABD'nin müttefiklerine yardım etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Tasarının yasalaşması halinde, kredinin geri ödeme süresi en fazla 12 yıl olacak. Kredi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın onayının ardından sağlanabilecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI