radyobir
radyobir

Rusya'yla Bulgaristan arasında diplomat krizi

Rusya, Bulgaristan'ın Rus diplomatları sınır dışı etmesine karşılık olarak ülkenin Moskova'da bulunan bir diplomatını 'istenmeyen kişi' ilan etti.

29 Aralık 2020 07:15 | Kategori: Dünya

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan'ın Moskova Büyükelçiliği’nde Askeri Ateşe Yardımcısı Mitko Borisov'un 'istenmeyen kişi' ilan edildiğini, diplomatın Rusya'dan ayrılması için 72 saat süre verildiğini duyurdu.

Açıklamada bu adımın, Bulgaristan'ın geçen haftalarda Rusya'nın Sofya Büyükelçiliği'nde çalışan bir askeri ataşeyi casusluk suçlamasıyla sınır dışı etme yönündeki tamamen haksız kararına karşılık olarak atıldığı kaydedildi.

Bulgaristan, 18 Aralık’'ta bir Rus diplomatı, askeri amaçlı gizli bilgi topladığı suçlamasıyla 'istenmeyen kişi' ilan ederek sınır dışı etmişti. 2020 içinde, birkaç Rus diplomata daha benzer suçlamalar yönetilmişti.

Rusya, tüm suçlamaları reddederek karşılık olarak Bulgaristan'ın diplomatlarını sınır dışı etmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI