radyobir
radyobir

Saddam'ın eski muhafızı IŞİD'in yeni 'savaş bakanı' oldu

IŞİD'in sahadaki operasyonlarını düzenleyen savaş bakanı Çeçen Ömer el Şişani'nin geçtiğimiz haftalarda ABD'nin hava saldırılarından öldüürlmesinin ardından örgüt yeni savaş bakanı olarak Irak'ın eski lideri Saddam Hüseyin'in askeri muhafızlarından Ebu Taha ismiyle bilinen Yasin Selami'yi bu göreve getirdi.

29 Eylül 2016 12:31 | Kategori: Terör

Ömer El Şişani ve Çeçen Ömer lakabıyla tanınan Tarkan Tayumurazoviç Batiraşvil'in ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırısında ölmesinin ardından IŞİD'in savunma ve saldırı stretejilerini yönetecek yeni savaş bakanı olarak Irak'taki eski Baas rejiminin önde gelen askeri isimlerinden birini bu göreve getirdiği açıklandı. Saddam'ın muhafız alayından olan ve 5 yıl önce IŞİD'e biat ederek Ebu Taha ismini aldığı öğrenilen Yasin Selami'nin Anbar vilayetinin Hadise şehrinden olduğu belirtiliyor.

ANBAR'DA GÖREVE BAŞLADI

Irak'taki Şii milis güçlerinden oluşan Haşdi Şabi'nin liderlerinden Nazım Cigenfi, IŞİD liderlerinin yaptığı uzun toplantıların ardından Selami'nin bu göreve Şişani'nin yerine atandığını söyledi. Selami'nin şu anda Anbar'daki Irak hükümet güçlerine karşı saldırıları yönettiği ifade edildi. IŞİD'in en büyük komutanlarından biri olarak bilinen Ömer El Şişani'nin Musul'daki çarpışmalarda öldüğünü açıklayan IŞİD daha önce Şişani'nin öldüğüne dair çıkan sayısız haberleri ise yalanlamıştı.

IRAK'TAKİ YENİ SORUMLU TACİK GULMUROD DENİLMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz ay Irak'ın Al Sumaria haber ajansı Ninova vilayetindeki güvenilir bir kaynağa dayanarak Ömer El Şişani'nin ölümünün ardından IŞİD'in Irak'taki saha sorumlusu olarak Eskiden Tacikistan'da ABD'nin eğitim verdiği özel kuvvetler biriminde albay ve keskin nişancı (sniper) olarak görev yapan, geçen yıl ise IŞİD'e katıldığını açıklayan Gulmurod Halimov'un atadığını haber yapmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI