radyobir
radyobir

Sağlık Bakanı Azar görevden alınıyor mu?..

Amerika'da yayın yapan Wall Street Journal ve Politico'ya göre Beyaz Saray Sağlık Bakanı Alex Azar'ı görevden almayı değerlendiriyor. Buna Azar'ın Corona'nın yayıldığı ilk günlerde yanlış kararlar alması gerekçe gösteriliyor.

27 Nisan 2020 10:24 | Kategori: Dünya

Beyaz Saray sözcüslerinden Judd Deere ise bu iddiayı reddetti ve Azar’ın Başkan’ın önceliklerini yerine getirmeye devam ettiğini kaydetti.

Deere, herhangi bir spekülasyonun sorumsuzca olduğunu ve bunun Corona ile mücadele konusunda dikkatin dağılmasına neden olacağını vurguladı.

Wall Street Journal tartışmaya yakın 6 isme dayandırdığı haberinde Azar’la ilgili hayal kırıklığının arttığını, ancak yönetimin Corona ile mücadele sırasında büyük değişiklikler yapma konusunda isteksiz olduğunu belirtti.

Politico, Azar’ın yerine gelecek muhtemel isimler arasında Beyaz Saray Corona ile Mücadele Ekibi koordinatörü Deborah Birx ve Sağlık Bakan yardımcısı Eric Hargan'ın olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili sorular karşısında Sağlık Bakanlığı sözcüsü Caitlin Oakley, Azar’ın küresel salgın ve kamu sağlığı kriziyle mücadele ettiğini, bu tür iddialarla ilgili zamanı olmadığını belirtti.

Amerika yaklaşık 900 bin vaka sayısı ile dünyada açık ara en fazla Corona hastasının görüldüğü ülke. Ülke yaklaşık 55 bin ölümle de dünyada birinci sırada.

Corona’nın ülkede bu kadar hızlı yayılmasıyla bir süredir virüse karşı zamanında müdahale edilmediği tartışmaları yaşanıyor. Başkan Donald Trump ise bu iddiaları reddediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI