radyobir
radyobir

Sahte kararla hapisten kaçan bakın kim çıktı

Uyuşturucu imal etmek suçundan hükümlü olarak bulunduğu cezaevinde sahte tahliye ilamıyla firar eden Doğan Alagöz'ün, 24 yıl önce Hollanda'da tutuklu bulunduğu cezaevinden helikopterle kaçırılan Halil Havar'ın kayınbiraderi olduğu belirtildi. Kayınbiraderinin aksiyon filmlerini aksatmayan firarının aksine, sadece bir faks ve telefon kullanarak, neredeyse sıfır maliyetle cezaevinden kaçan Alagöz, "24 yılda boynuz kulağı geçmiş" dedirtti.

26 Mart 2015 12:57 | Kategori:

Firarın ortaya çıkmasının ardından çalışma başlatan güvenlik birimleri yaptıkları araştırmada, Doğan Alagöz'ün yurt dışına kaçtığını belirledi. Alagöz'ün Afganistan ve Tacikistan'dan Türkiye'de bağlantılı olduğu bazı kişileri aradığı tespit edildi. İran üzerinden bu ülkelere geçtiği tahmin edilen Alagöz'ün bir akrabalık bağı firar olayını daha da ilginç bir hale getirdi. Alagöz'ün Hollanda'da tutuklu bulunduğu cezaevinden helikopterle kaçırılması Dünya'da yankı bulan Halil Havar'ın kayınbiraderi olduğu iddia edildi. 

CEZAEVİNDEN HELİKOPTERLE KAÇAN İLK TÜRK

Halil Havar adlı mahkum, Hollanda’da tutuklu bulunduğu Leeuwerden Cezaevi’nden 19 Şubat 1991’de İtalyan mafyasının ünlü ailelerinden Trappaniler tarafından helikopterle kaçırılmıştı.  İki yıl boyunca izini kaybettiren Havar, kırmızı bültenle arandığı sırada 1992 yılında Türkiye’de yakalandı. Ancak savcılık tarafından serbest bırakılınca tekrar kayıplara karıştı. Adı 1993’te Lucky - S ve Kısmetim - 1 gemisinde ele geçirilen uyuşturucunun sahiplerinden olduğu iddialarıyla tekrar gündeme geldi. Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Havar, 1994’te tekrar yakalandı ve tutuklandı. 

HAYATI FİLM OLDU 

Hollanda’da tutuklu bulunduğu cezaevinden Sicilya mafyası tarafından kaçırılmasıyla tüm dünyaca tanınan Havar’ın yaşam öyküsü film ve dizilere de konu oldu. Halil Havar’in hayatı Kurtlar Vadisi isimli diziye de konu oldu. Dizideki, Halo karakteri polis helikopteri ile cezaevinden kaçırıldı. 
 
"Uyuşturucu Doktoru’ ve ‘Sentetik baron’ lakaplarıyla tanınan Doğan Alagöz’ün 2010 yılında İkitelli İSTOÇ’taki uyuşturucu imalathanesine dönüştürülen deposuna yapılan operasyonda 47 bin extacy hap ile 100 kilo uyuşturucu nitelikli kimyasal madde ele geçirilmişti. 

12,5 YIL HAPİS

Savcılıkça yürütülen soruşturma sonunda, Doğan Alagöz hakkında, "uyuşturucu ticareti yapmak” ve "örgüt kurmak” suçundan 43 yıla kadar hapsi istendi. Davaya bakan İstanbul 10’ncu Ağır Ceza Mahkemesi 19 Şubat 2013’te, Alagöz’ü "uyuşturucu madde imal etmek”ten 12 yıl 6 ay hapse mahkûm etti. Yargıtay Alagöz’ün cezasını 2014’te onadı.

Doğan Alagöz, Silivri 4 No’lu Cezaevi’nde yatarken, 16 Ocak’ta İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Yargıtay’dan gönderilmiş gibi faksla sahte tahliye ilamı çekildi. Mahkeme kalemi, Yargıtay’ın numarası zannederek, faksın üzerinde yazılı bulunan numarayı telefonla aradı. Tahliyenin doğru olduğu teyidini alan memur sahte tahliye ilamını Silivri 4 No’lu Cezaevi’ne gönderdi. Cezaevi, mahkeme kalemini arayarak tahliyeyi teyit etti. Bunun üzerine baron aynı gün serbest bırakıldı. Olay bir ay sonra farkedilirken, olaya  adı karışan görevliler hakkında soruşturma açıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI