radyobir
radyobir

Sakatlanan futbolcuyu bankla taşıdılar

İstanbul Amatör Kümesi'nde dün oynanan Albayrakspor-Vefa maçında ayağı kırılan Albayrakspor'un kaptanı Lütfi Balcı, sahada ambulans hatta sedye dahi bulunmadığı için, soyunma odasından getirtilen bir bank ile saha dışına çıkarıldı. Talihsiz futbolcu, ambulansın 30 dakika sonra gelmesi nedeniyle üşümemesi için kamyonet tarzı bir aracın bagajında bekletildi.

28 Aralık 2014 18:49 | Kategori:

Albayrak Sahasında Albayrakspor ile Vefa takımları arasında oynanan İstanbul Süper Amatör Lig maçı, sağlık skandalına sahne oldu.
Maçın 76.dakikasında rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kalan Albayrak’ın kaptanı Lütfü Balcı’nın sağ ayağı, kaval kemiğinden kırıldı. Talihsiz futbolcuya ilk müdahaleyi Albayrak Kulübü'nün masörü Salih Güntürk yaparken, statta ambulans, hatta sedye dahi olmaması maçı izleyenleri çileden çıkarttı.

30 DAKİKA AMBULANS GELMEDİ

Soyunma odasından getirilen bank ile saha dışına taşınan futbolcu, ambulansın 30 dakika sonra gelmesi nedeniyle üşümemesi için kamyonet tarzı bir aracın bagajında bekletildi. Ardından da takım arkadaşların desteği sayesinde ambulansa taşındı. Karayolları Taksim İlk Yardım Hastanesine kaldırılan futbolcu, dün akşam saatlerinde ameliyat oldu.
 
FARKLI UYGULAMALAR VAR

Amatör futbolun kanayan bir yarası olan sağlık konusunda farklı uygulamalar mevcut....
 Profesyonel maçlarda, Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında ve Akademi Ligi'nde ambulans ve sağlık personeli bulundurma görevi, ev sahibi kulüplerin sorumluluğunda. Ancak amatör maçlarda bu konuda büyük boşluk var... İstanbul'da resmi maçların oynandığı 100'e yakın stat var. Ancak sadece 1-2 tanesinde tam teşekküllü ambulans bulunuyor. Bunlar da genelde yerel yönetimlerin yani belediyelerin katkısıyla oluyor. 
Amatör liglerdeki bu düzensizlik ve ilgisizlik herkesi çileden çıkartıyor. Ölümcül bir olay yaşanırsa bunun hesabını kim verecek? Hiçe sayılan amatör liglerde her hafta aynı sorun yaşanmasına rağmen bir türlü çözüm bulunamadı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI