radyobir
radyobir

Saldırgan Nazi sempatizanı çıktı

ABD basını, cumartesi günü Charlottesville'de beyaz ırkçılık karşıtı eylemcilerin üzerine aracını sürerek bir kişinin ölümüne, 19 kişinin yaralanmasına yol açan 20 yaşındaki James Alex Fields Jr.'ın Nazi sempatizanı olduğunu yazdı.

14 Ağustos 2017 08:35 | Kategori: Dünya

Washington Post, Fields'ın okuldaki öğretmeni Derek Weimer'ın açıklamalarına yer verdi. Öğretmeni pazar günü tutuklanan Fields'ın lisedeyken ırkçı görüşleri olduğunu, Nazizm'den 'büyülendiğini' söyledi.

Cumartesi günü Virginia'daki Charlottesville'de beyaz ırkçılık karşıtı eylemcilerin üzerine aracını sürerek bir kişinin ölümüne, 19 kişinin yaralanmasına yol açan 20 yaşındaki James Alex Fields Jr.'ın Nazi sempatizanı olduğunu yazdı.

Fields'in aracını ırkçılık karşıtı eylemcilerin üzerine sürmesi sonucu 32 yaşındaki Heather Heyer adlı kadın hayatını kaybetmiş, 19 kişi de yaralanmıştı.

​Polis, Fields'ın bir kez ikinci dereceden cinayet, 3 kez kasıtlı yaralama ve bir kez de vur kaç girişimde bulunmaktan suçlandığını açıklamıştı.

​Beyaz ırkçı hareket lideri Richard Spencer'ın da Fields'ın 'Vanguard America' adlı grubun üyesi olduğunu söylediği belirtildi.

Kendini 'Amerikan faşizminin yüzü' olarak tanmlayan örgüt ise pazar günkü açıklamasında Fields'ın üyeleri olduğu iddiasını reddetti.

Cumartesi günü yetkililerin Konfederasyon Generali Robert E. Lee'nin heykelini kaldırmak üzerine ırkçı eylemciler Charlottesville'e gitmişti.

Karşıt görüşlü eylemcilerin gösteri düzenlemesi üzerine çatışmalar yaşanmış, Virginia Valisi Terry McAuliffe ırkçı eylemcilerin kenti terk etmesini isteyerek olağanüstü hal ilan etmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI