radyobir
radyobir

Saldırı hazırlığında 3 IŞD'li yakalandı!..

Terör örgütü IŞİD'e yönelik sürdürülen operasyon kapsamında saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen örgütün üst düzey 3 hücre üyesi ile 22 yabancı uyruklu şüpheli yakalandı.

26 Eylül 2017 18:00 | Güncelleme :26 Eylül 2017 18:44 | Kategori: Terör

Saldırı hazırlığındaki teröristlerin barındıkları adreslerde yapılan aramalarda, örgütün kurbanlarını infaz ettiği görüntüler, Boston Maratonu saldırısının tarifi ve İngilizce kaynaklı bomba yapım kitapçığı da ele geçirildi. 

İHA muhabirinin emniyet kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ’a yönelik yürütülen operasyonda, saldırı hazırlığındaki bir hücreyi tespit etti. Terör polisi, 12 Eylül tarihinde iki ayrı ilçede tespit edilen 3 adrese yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

2 Endonezyalı, 1 Suriyeli IŞİD'li

Polisin 2 ilçede 3 adrese düzenlediği operasyonda gözaltına alınan ve 3 üst düzey sorumlunun da aralarında bulunduğu 25 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Baskınlarda sansasyonel eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 2 Endonezyalı ve 1 Suriye uyruklu teröristin barındığı hücre evlerinde çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Teröristlerden Endonezya uyruklu E.D.P. ve M.T.M. ile Suriye uyruklu F.A.O.'nin barındığı hücre evlerinde yapılan aramalarda, IŞİD üyelerinin Suriye ve Irak sahasında kurbanlarını infaz ettiği sırada çekilen video görüntüleri, 2 adet İngilizce kaynaklı bomba yapım kitapçığı ile kendini ‘halife’ ilan eden örgütün lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin fotoğraf ve videolarının yer aldığı dijital malzemeler ele geçirildi.

Boston Maratonu saldırısında kullanılan bombanın tarifi verilmiş

Ayrıca, teröristlerin barındığı bir hücre evinde yapılan aramalarda, ABD'nin Boston kentinde her yıl düzenlenen Boston Maratonu’na yönelik 15 Nisan 2013 tarihindeki bombalı saldırının türü, o bombanın yapımını anlatan fotoğraf ve resimlerle tarifinin yer aldığı dokümanlar da ele geçirildi.

Yakalanan teröristlerin üzerinde ele geçirilen şifrelenmiş dijital malzemeleri çözümleyen ekipler, çarpıcı bilgilere ulaştı. Uzman ekiplerce şifreleri çözülen malzemelerde, propaganda amaçlı kullanılmak için çekilmiş çok sayıda infaz görüntüsü yer alıyor.

Saldırı hazırlığındayken yakalanan IŞİD'li üst düzey 3 hücre üyesi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 22 şüphelinin sınır dışı edildiği öğrenildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI