radyobir
radyobir

Saldırı kurbanlarının yüzde 90'ı siyahlar

New York Valisi Andrew Cuomo, silahlı saldırı olaylarının sadece New York kentinde tırmanmadığını, eyalet genelinde şiddettin arttığını söyledi. Vali Cuomo, silahlı saldırı kurbanlarının yüzde 90'nının siyahlar olduğunu belirtti.

18 Ağustos 2020 12:07 | Kategori: Dünya

Cuomo, "Bu kabullenilecek bir durum değil. İnsanlar ölüyor. New Yorklular tedirgin. Bir kriz halindeyiz. Kriz içinde olduğumuzu kabul edip çaresini bulmak, sorunu acilen çözmek zorundayız’’ dedi.

Belediye Başkanı de Blasio'dan Trump'a eleştiri

New York Belediye Başkanı de Blasio, düzenlediği günlük basın toplantısında Trump’ın New York'taki şiddet olaylarıyla ilgili açıklamalarını da değerlendirdi. Başkan de Blasio, "Trump, sadece dikkatleri kendi üzerine çekmeye çalışıyor.” dedi.

De Blasio kentteki silahlı saldırıların önlenmesi konusunda New York Emniyet Teşkilatı’na (NYPD) güvendiğini belirtti ve ‘‘Şu anda New York’ta büyük bir fırtınayla karşı karşıyayız. Sanırım New Yorklular bunu anlıyor. Bu şehirde cehennemi yaşıyoruz. Corona virüsü salgını nedeniyle her şey aynı anda dağıldı” dedi.

Son birkaç günde kentte şiddetin fazlasıyla tırmandığını belirten de Blasio, "Son birkaç gündür şiddet olaylarını fazlasıyla yaşadık. Öldürülen bir kurbanın anısı için toplananlar arasında mum yakan birini vurarak öldürdüler. Bu çok acı bir şey. New York polisine güveniyorum. Gerekli takviyeleri yapacağız” dedi.

New York Emniyet Teşkilatı, kentte hafta sonunda 51 ayrı silahlı saldırının meydana geldiğini, saldırılarda yedi kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Başkan Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kentte artan şiddet olaylarını durdurmak için federal kolluk güçlerini görevlendirebileceği sinyalini vermişti. Trump, paylaşımında kanun ve düzeni vurgulayıp, "New York Belediye Başkanı görevini yapmazsa biz yaparız” demişti.

Trump, New York Valisi Andrew Cuomo'nun, son aylarda New York'ta şiddet olaylarının tırmanmasının, kente federal yardım yapmadığı için kısmen Başkan Trump’ın sorumlu olduğu yönündeki suçlamalarına da yanıt vermiş; Cuomo için ‘‘Yalancı ve kötü bir adam. Bu yüzden sırtımı çeviriyorum. Yalanlar ve hikayeler uyduruyorlar” demişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI