radyobir
radyobir

Salgın Avrupa'ya sıçradı!..

Güney Amerika'da binlerce bebeğin beyinlerine hasar veren Zika virüsü Danimarka'daki bir hastada görüldü. Avrupa kıtasında daha önce İngiltere ve Hollanda'da da Zika vakalarına rastlanmıştı. Virüsün insandan insana geçtiği bir vaka henüz görülmese de hastalığın cinsel yollarla bulaşabileceği ifade ediliyor. Öte yandan Güney ve Orta Amerika ülkelerine seyahat eden herkes de hastalık riskiyle karşı karşıya... Son olarak Dünya Sağlık Örgütü'nün bölgesel kuruluşu Pan Amerikan Sağlık Örgütü, Zika'nın Batı Yarımküre'de Kanada ve Şili hariç en az 20 ülkede görüldüğünü bildirdi. ABD de 22 ülkeye karşı seyahat uyarısında bulundu.

27 Ocak 2016 12:24 | Kategori: Sağlık

Devlet televizyonu DR'nin haberine göre, ülkenin doğusundaki Aarhus şehrinde yaşayan bir kişi, Güney ve Orta Amerika seyahatinin ardından hastalandı. Alınan numunelerde, hastanın sivrisinekler tarafından bulaştırılan Zika virüsü taşıdığı ortaya çıktı.

Hastanenin başhekimi Lars Ostergaard tarafından yapılan açıklamada, "Danimarkalı bir turistin Orta ve Güney Amerika'ya seyahatinin ardından Zika virüsüyle döndüğü tespit edilmiştir" denildi.

Hastanın genç bir erkek olduğu ve tamamen iyileşmesinin beklendiğini ifade eden Dr. Ostergaard, "Ona gelecek birkaç ayda prezervatif kullanmasını tavsiye ediyoruz, çünkü bu virüsün ilk aylarda cinsel ilişki yoluya bulaşabildiği yönünde haberler var" diye konuştu.

Daha önce Hollanda'da da Güney Amerika'ya seyahat eden 10 kişide Zika olduğu kesinleşmişti. İngiltere Kamu Sağlığı Dairesi'nden yapılan açıklamada da, Kolombiya, Surinam ve Guyana'dan dönen üç kişide Zika virüsünün tespit edildiği bildirilmiş, İtalya, İspanya ve İsviçre'de de Zika virüsü vakalarına rastlandığı belirtilmişti. 

ABD, virüs nedeniyle 22 ülkeye seyahat uyarısında bulunmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI