radyobir
radyobir

Salih Müslim Brüksel'de destek arayışında

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatılması sonrası apar topar Suriye'den kaçan PYD terör örgütünün eski lideri Salih Müslim, Belçika'nın başkenti Brüksel'e geldi.

13 Şubat 2018 11:09 | Kategori: Terör

Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan Salih Müslim, Brüksel’de destek arayışına girdi. PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin kırmızı bültenle aranan eski lideri Salih Müslim, destek arayışı için görüşmeler yaptı. Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yapılan röportajda konuşan Salih Müslim, Türkiye’nin Afrin bölgesinde yaptığı operasyonu "intikam" olarak nitelendirdi ve bunun Esed rejimi, İran ve Türkiye’nin ortak fikirlerinin olduğunu iddia etti.

Türkiye’yi terör örgütü IŞİD'e yakın olmakla ve destek vermekle suçlayan terör örgütü lideri, Amerika Birleşik Devletleri’nin o bölgede IŞİD'e karşı mücadele eden grupları desteklediğini, bu yüzden her zaman arkalarında durduğu masalını dillendirdi.

PKK’nın Avrupa yapılanmasının önde gelen liderleriyle de temas halinde olan Salih Müslim’in, Çarşamba günü, Brüksel’deki Kürt Enstitüsü’nde basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI