radyobir
radyobir

Salma Hayek'ten güzellik öğütleri

48 yaşında olmasına rağmen güzelliğiyle kendine hayran bırakan Salma Hayek, merak edilen genç ve güzel kalma sırrını açıkladı.

27 Nisan 2016 12:50 | Güncelleme :27 Nisan 2016 12:57 | Kategori: Magazin

Genç görünme sırrının kemik suyu olduğuna değinen Hayek, "Bunu çok seviyorum. Buna kemik suyu çorbası diyorlar. Aslında biraz iğrenç ya da tiksindirici gelebilir bazılarına" demişti. 

Kemik suyu çorbasının tarifini de veren Hayek, şunları söyledi: "Bir miktar inek kemiğini alıp saatlerce pişiriyorsunuz. Sonrada içine bir çorba kaşığı elma sirkesi ekleyip günde bir fincan içiyorsunuz..." 

Peki, Hayek'in güzelliğini borçlu olduğu kemik suyunun başka ne faydaları var? Selülit giderici özelliğinden tutun da cinsel isteği artırıcı özelliğe kadar pek çok faydası bulunan kemik suyunun sağlığa faydaları...

1 - Kimileri için insana gündelik hayatı zindan edebilecek bağırsak sendromlarına içerisindeki doğal kolajen sayesinde iyi geliyor. Bağırsak duvarındaki doku deliklerinin onarılmasında etkin bir rol oynuyor.

2 - Kolajen aynı zamanda anti-aging ve kırışıklık önleyici kozmetik kremlerin etken maddelerinden. Kremlere bir servet dökmektense doğal kemik suyunu yemeklerden eksik etmemek hatta sabah bir bardak kadar tüketmek cilt, saç ve tırnak problemlerini önlemeye yardımcı oluyor.

3 - Kadınların selülitlerle bitmek bilemeyen savaşını sonlandırmak için en büyük dostu kolajen yapısı sayesinde kemik suyu.

4 - Harvard Üniversitesi'nin yaptığı araştırmalarda kemik suyuna yapılan her çeşit çorbanın, içerisindeki mineraller sayesinde otoimmun rahatsızlıklar başta olmak üzere pekçok hastalığın gerilemesine yol açıyor. Harvard'a güvenmiyorsanız annelerimizi dinleyin.

5 - Kemik suyu aminoasitler açısından da çok zengin bir besin kaynağı. Prolin, glisin ve arjinin anti imflamatuar yani iltihap önleyici etkilere sahip. Kadınların sık karşılaştığı rahim vb. pelvik iltihaplarına faydalı.

6 - Sepsise yola açan enfeksiyonlara karşı korunmakta hatta aktif tedavisinde de kemik suyu bünyesinde barındırdığı arjinin maddesi nedeniyle uzmanlar tarafından öneriliyor.

7 - Karaciğer hücrelerinin yenilenmesi, vücuttaki yaralı dokuların iyileşmesi, büyüme hormonlarının salgılanması, kan akışının hızlanması için çok faydalı.

8 - Kemik suyu bol miktarda arjinin içerdiği için erkeklerde sperm üretiminin artması ve kısırlık tedavisi için önemli çünkü vücutta doğal üretimi yok ve dışarıdan alınması gerekiyor.

9 - Cinsel isteği artırıcı, doğal bir afrodizyak.

10 - Sindirim sistemi için olmazsa olmaz yararlı bakteriler olan probiyotik sağlığı için de içerdiği jelatin sayesinde kemik suyu birebir.

11 - Kemik suyunun kas kaybını önleyici, detoks ve antioksidan işlevi de var.

12 - Fiziksel aktiviteler esnasında kas yapımını artırıyor.

13 - Eklem sağlığına çok faydalı. Kemiklerin güçlenmesi için gerekli magnezyum, fosfor ve kalsiyum gibi mineraller açısından çok zengin.

14 - Uyku kalitesini yükseltiyor, hafızayı güçlendiriyor.

15 - Kilo vermek isteyenler için sağlık bir enerji kaynağı ve tok tutma özelliği sayesinde çabuk yemek isteğini ortadan kaldırıyor.

16 - Asit reflüyü engelliyor. Sindirimi rahatlatarak mideyi yatıştırıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI