radyobir
radyobir

Şampiyon sonunu getiremedi

THY Euroleague'in son şampiyonu Fenerbahçe Doğuş, son Eurocup şampiyonu Unicaja Malaga'ya 68-67 yenildi.

13 Ekim 2017 12:46 | Kategori:

Karşılaşmaya hızlı başlayan Unicaja Malaga karşısında Fenerbahçe Doğuş, kısa sürede toparlanarak öne geçmeyi başardı. Ancak Endülüs ekibinde Sasu Salin'in çeyreğin bitimine 30 saniye kala attığı 3 sayılık basketle ikinci 10 dakikaya 20-20'lik eşitlikle girildi. 

İkinci çeyreğe Marko Guduric'in basketiyle başlayan Sarı Lacivertliler, 5 dakika içince 12-2Wlik bir seriyle farkı çift hanelere çıkardı. Buna karşılık Unicaja, Dejan Musli'nin önderliğinde farkı 5 sayıya kadar eritse de, Fenerbahçe Doğuş devre arasına 41-36'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte üstünlüğünü korumayı başaran Sarı Lacivertliler, son 10 dakikaya 57-50 girdi. Fakat Unicaja Malaga, Ray McCallum'un sayılarıyla iyi bir ivme yakaladı ve 18-3'lük seriyle son 2.20 dakikaya 68-60 önde girdi. Son dakikalarda Fenerbahçe Doğuş farkı 1 sayıya kadar indirse de Kostas Sloukas maçın son hücumunu değerlendiremedi ve Unicaja karşılaşmayı 68-67 kazandı.

Unicaja Malaga'da Giorgi Shermadini 12 sayı ve 4 ribaundla takımının en etkili ismi olurken, Dejan Musli 9 sayıyla mücadele etti. Maçın en skorer ismi olan Kostas Sloukas'ın 15 sayı ve 7 asistlik performansı, Fenerbahçe Doğuş'un galibiyeti için yeterli olmadı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI