radyobir
radyobir

Sanat dünyasında yaprak dökümü

Ünlü tiyatro ve dublaj sanatçısı 76 yaşındaki Nur Subaşı hayatını kaybetti. Tatil için gittiği Selanik'te rahatsızlanan ve apar topar İstanbul'a dönmek zorunda kalan Subaşı'ya zatürre teşhisi konulmuştu. Peki Nur Subaşı kimdir?

10 Mart 2018 19:34 | Kategori: Kültür & Sanat

Nur Subaşı kimdir? Selanik’te rahatsızlanan ve apar topar İstanbul’a dönmek zorunda kalan Subaşı’ya zatürre teşhisi konulmuş, Florya’da özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Nur Subaşı, tek kanallı dönemde TRT’deki ‘İftira Doğru' programındaki iftar duasınını seslendiriyordu. Aynı zamanda Şirinler adlı çizgi filmin girişindeki seslendirmeyi de yapan Subaşı'nı yakından takip edenlerse usta ismin Jack Nicholsun'un sesi olduğunu da hatırlayacaktır.

NUR SUBAŞI KİMDİR?

Türk tiyatro oyuncusu ve seslendirme santçısı Nur Subaşı 1942 yılında doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı yüksek bölümünü bitirdi. Önce Ankara Devlet Tiyatrosunda görev yaptı. İstanbul Devlet Tiyatrosu 1979 yılında kuruduğunda ilk tayın olanlardan biri oldu. Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra pek çok sinema filminde seslendirme yapmıştır.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI