radyobir
radyobir

Sanat dünyasının acı kaybı

"Kurtlar Vadisi" adlı dizide Ufuk Bey karakterini canlandıran sinema ve tiyatro oyuncusu Erdoğan ersever yaşamını yitirdi.

30 Aralık 2018 13:18 | Kategori: Yaşam

İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Erdoğan Ersever İstanbul'da vefat etti. Sanatçı için 2 Ocak Çarşamba günü Üsküdar Tekel Sahnesi'nde bir tören düzenlenecek. Erdoğan Ersever Erenköy Galip Paşa Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ERDOĞAN ERSEVER KİMDİR?..

6 Kasım 1947'de Burhaniye'de doğan Erdoğan Ersever Haydarpaşa Lisesi'nde okudu. Konservatuvar Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 

Erdoğan Ersever ilk defa sahneye Kadıköy Halkevi'nde "Sağlık Yurdu" oyunu ile amatör olarak çıktı. Kent Oyuncuları'nda profesyonel oldu. Bu tiyatroda "Üç Kuruşluk Opera", "Hamlet", "İhtilal Var", "Batak Göl", Avni Dilligil Halk Tiyatrosu'nda "Ayaktakımı Arasında", Şehir Tiyatrosu'nda "Utanç Dünyası" oyunlarında sahneye çıktı. Daha sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu kadrosunu giren sanatçı "İlk Yıllar" - Roksolan", "Altı Kişi Yazarını Arıyor", "Kapıların Dışında", "Lodos" ve "Mariana Pineda" gibi eserlerde oynadı.

Erdoğan Ersever "Tatlı Hayat" ve "Kurtlar Vadisi" dizilerinde de rol aldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI