radyobir
radyobir

Sanders'tan bu buluşmaya tepki!..

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, geçen gün Nixon dönemi Dışişleri Bakanı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Henry Kissinger ile bir araya geldi. Pompeo'nun, görüşmeden bir kareyi Twitter üzerinden paylaşmasının ardından Senatör Bernie Sanders'tan tepki geldi.

30 Eylül 2019 08:14 | Kategori: Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, başta Vietnam savaşı olmak üzere ABD'nin dış ülkelere yönelik müdahaleci politikalarının mimarı olarak öne çıkan eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger ile bir araya gelerek, görüşmeden bir fotoğrafı Twitter'da paylaştı.

Pompeo, yaptığı paylaşımda "En değerli seleflerimden Dr. Henry Kissinger ile tekrar bir araya gelmekten onur duydum. Muhabbetlerimiz için her zaman minnettarım" ifadelerine yer verdi.



Pompeo'nun paylaşımına Vermont Senatörü Bernie Sanders tepki gösterdi. Sanders, yaptığı paylaşımda, "Henry Kissinger, bu ülkenin tarihindeki en yıkıcı dışişleri bakanlarından biriydi. Gelecekteki bir Sanders yönetimi asla Kissinger'dan tavsiye almayacak" dedi.



​The Hill gazetesinin aktardığına göre Demokrat Partili Sanders, 2016 başkanlık seçimlerinde Kissinger ve Hillary Clinton arasındaki yakın ilişkiden rahatsızlık duyduğunu söylemişti. Sanders, iddiaya göre "Henry Kissinger'ın dostum olmadığını söylemekten gurur duyuyorum. Kissinger'dan tavsiye almayacağım" ifadelerini kullanmıştı.
Hem Nixon hem de Ford döneminde görev yapan Kissinger, ABD'li insan hakları aktivistleri tarafından 1973 yılında meydana gelen CIA destekli Şili darbesi ve Vietnam savaşı döneminde Kamboçya'ya dönük, 10 binlerce masum insanın yaşamını yitirdiği hava bombardımanlarından dolayı uzun süredir hedef alınıyordu.

Kissinger, 1973 ve 1975 yılları arasında hem Dışişleri Bakanı hem de Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanlığı yapmıştı ve bu ABD tarihinde bir ilki teşkil ediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI