radyobir
radyobir

Sao Paulo'da metro çalışanları grevde

Dünya Kupası'na günler kala, Brezilya'nın en büyük şehri Sao Paulo'daki metro çalışanları, mahkemenin "Sona erdirin" çağrısına rağmen greve devam etme kararı aldı.

10 Haziran 2014 13:24 | Kategori:

Mahkeme, sendikaların görevlerini kötüye kullandıkları hükmüne varıp metro çalışanlarına 'işlerine geri dönmeleri' çağrısı yapmıştı. Fakat aralarında oylamaya giden çalışanlar, 'süresiz grev' kararı aldı.
Perşembe gününden beri metro hatlarının çoğu çalışmayan Sao Paulo'da trafik sıkışıklığı yaşanıyor.Sao Paulo valisi Geraldo Alckmin Pazartesi günü işe gelmeyen çalışanların görevine son verileceğini söyledi.
Metro çalışanları maaşlarının yüzde 12,2 oranında artmasını istiyor, fakat devlete bağlı firma yalnızca yüzde 8,7 artış sunuyor.
Sao Paulo'daki mahkeme şirketin "iyi niyetli" davrandığı hükmüne vardı ve asgari hizmet dahi sağlamayan çalışanların grev kurallarını çiğnediğini belirtti.
Brezilya'nın en büyük şehri Sao Paulo'da trenlerin yüzde 70'inin gün boyu, yoğunluğun en çok olduğu sabah saatlerinde ise tamamının çalışması gerekiyor.
Mahkeme metro çalışanları sendikalarının grevin ilk dört günü için 100 bin Brezilya reali (45 bin dolar) ve Pazartesi gününden itibaren de günde 500 bin Brezilya reali (220 bin dolar) ödemesine hükmetti.

'Talepler karşılansın'

Karardan birkaç saat sonra oylamaya giden sendikalar greve devam etme kararı aldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI