radyobir
radyobir

Şapkamın İçindeki Kıraathane

Yazar: Faruk Turinay Can Yayınları

20 Aralık 2019 12:27 | Güncelleme :21 Aralık 2019 08:42 | Kategori: Okudukça

Dinleyiciyle anlatıcı, mizahla melonkoli arasında gidip gelen şaşırtıcı anlatımıyla Şapkamın İçindeki Kıraathane’de felsefenin, bilimin, mitolojinin, sanatın ve hayatın bulanık sularında geziniyor Faruk Turinay. Varlığını sürdürmeyi intiharla, gerçekliği sahtelikle, aşkı öfkeyle, edebî yaratıcılığı hayatı yaşama arzusuyla karşı karşıya getirerek sorguluyor.

Şimdi başka bir tren garındayım. Galiba veda ettiğim son şehir olacak burası. Oturacak ve yaslanacak yeri olmayan bir banka ilişmiş, mürekkebi bitmek üzere olan kalemimle acele acele yazıyorum. Kirli yüzlü çocuk önümde bitiverecek diye korkmadığımı söylesem, yalan söylemiş olurdum. Ölmeden bitmez bu korku.

Faruk Turinay’ın on yedi öyküden oluşan ilk öykü kitabı Şapkamın İçindeki Kıraathane, kimin girip çıkacağı hiç belli olmayan kalabalık ve şamatalı bir kıraathane gerçekten de. Köpeğe dönüşen ressamdan aşk ve ulusal direniş serüveni anlatan Fransız faresine, Gaip Hazretleri’yle sohbet etmekten sıkılan adamdan Manhattan 42. Cadde’deki bir kafede sanatın değerini tartışan fizikçilere, 1920’lerin İstanbul’unda eline Venedikli bir denizcinin günlüğü geçen müderristen tüm çağlardan edebiyatçıların katıldığı konferansa sızan davetsiz mi

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI