radyobir
radyobir

Sarı Sandalye'den yeni oyun: "Kral Übü" sahnelerde!

Sarı Sandalye tiyatro topluluğu, Fransız oyun yazarı Alfred Jarry'nin klasikleşen oyunu "Kral Übü" uyarlaması ile yeniden sahnelere dönüyor. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca pandemi sebebiyle çalışmalarına ara veren Sarı Sandalye Tiyatro Topluluğu'nun yeni oyunu ile izleyiciyle buluşacak!

20 Nisan 2022 18:35 | Kategori: Tiyatro

Galatasaray Üniversitesi Tiyatro Topluluğu kökenli genç sanatçıların kurduğu Sarı Sandalye Tiyatro Topluluğu kendine özgü dili ve yenilikçi bakış açısı ile Türkiye’nin yeni nesil tiyatro ekiplerinden birisidir. 2014 yılından beri Tiyatro serüvenine 2014’te Georges Perec’in "Ücret Artışı Talebinde Bulunmak İçin Servis Şefine Yanaşma Sanatı ve Biçimi” adlı eserini sahneye uyarlayarak başlayan Sarı Sandalye, prömiyerini IKSV’nin düzenlediği 19. İstanbul Uluslararası Tiyatro Festivali’nde yaptı ve Seyirci Ödülleri’nde "Umut Veren Yeni Tiyatro Topluluğu” ve Ekin Yazın Dostları’ndan "Yılın En İyi Komedisi” ödüllerini aldı.

Bir sonraki yıl Knut Hamsun’un aynı adlı romanından uyarladıkları "Açlık” oyunu, Ekin Yazın Dostları’nda "Yılın Küçük Salon Oyunu”, Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödüleri’nde "HDI Sigorta Özel Ödülü” ve Direklerarası Seyirci Ödüleri’nde "Özgün Tiyatro Müziği” ödüllerine layık görüldü. Yazılışının 40. yılında Ferit Edgü’nün romanından sahneye uyarlanan "O / Hakkâri’de Bir Mevsim” projesi, topluluğun üçüncü oyunu ve üçüncü roman uyarlamasıdır. Ekin Yazın Dostları -Yılın Teması "Özgürlük Ödülü” alan oyun, ilk gösterimini 20. İstanbul Uluslararası Tiyatro Festivali’nde gerçekleştirdi.

Topluluk, edebiyat uyarlamalarıyla başladığı sanat yolculuğuna Jean-Luc Lagarce’ın "Evdeydim ve Yağmurun Gelmesini Bekliyordum” oyununu sahneleyerek devam etti ve hemen ardından epik tiyatronun kurucusu ünlü Alman yazar Bertolt Brecht’in kısa oyunlarından biri olan "Düğün” uyarlamasıyla serüvenine hız kesmeden devam etti. Sarı Sandalye'nin yeni oyunu "Kral Übü", prömiyerini 7 Nisan'da ENKA Sanat Oditoryumu'nda yaptı ve 2022 - 2023 sezonu boyunca İstanbul'un çeşitli sahnelerinde seyirci ile buluşacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI