radyobir
radyobir

Savcıdan şok iddia: Zarrab suçlamaları kabul etti...

Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın duruşmasının 11 Aralık'a ertelenmesi talebi reddedildi. Hakan Atilla davasının az sonra başlaması bekleniyor. DHA'nın haberine göre, ABD'li savcı Reza Zarrab'ın suçlamayı kabul ettiğini ve Atilla'ya karşı tanıklık yapmak üzere bugün ya da yarın mahkemeye getirileceğini söyledi. Öte yandan, Hakan Atilla davası için seçilen jüri üyelerinin detayları ortaya çıktı.

28 Kasım 2017 18:56 | Kategori: Dünya

New York'taki Hakan Atilla davasının kısa süre içinde başlaması bekleniyor. 

ABD'li savcı Reza Zarrab'ın suçlamayı kabul ettiği ve Atilla’ya karşı tanıklık yapmak üzere bugün ya da yarın mahkemeye getirileceğini söyledi.

Hakim Berman, uzatma talebini reddettikten sonra savcılardan Sid Kamaraju’ya ‘Bugün kimleri tanık olarak çağıracaksınız’ diye sordu.

Savcı ise "OFAC’tan (Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi) bilirkişi Mark Dubowitz, FBI ajanı Lisa Palluconi, FBI tanığı Bülent Bulut ve eğer zaman kalırsa Reza Zarrab savcılığın tanıkları olarak bugün kürsüye çıkacaklar" cevabını verdi. 

JÜRİ ÜYELERİ BÖYLE SEÇİLDİ....

ABD vatandaşları için zorunluluk olan jüri üyeliği için adaylara ömürleri boyunca iki veya üç defa çağrı yapılıyor.  Adaylar, çok önemli bir mazeret gösteremedikleri durumda mahkemeye gelmek zorundalar.

Ellerindeki çağrı mektuplarında gösterilen zamanda mahkeme binasına gelen yaklaşık 500 aday önce büyük bir salonda toplandıktan sonra, çekiliş yöntemi ile gidecekleri duruşma salonu belirleniyor.  Her birine tanıtıcı numara verilen adaylar duruşma salonuna gittiklerinde onları daha ismini bile bilmedikleri davanın hakimi, savcıları, avukatları ve sanıkları ayakta karşılıyor.

Atilla’nın davasına seçilen 82 adaya davanın kısa bir tanıtımını yapan Hakim Berman, önce herkese davayla ilişkili şahıs ve kurumların isimlerinin yeraldığı listeyi verip bunlardan kimseyi tanıyıp tanımadıklarını sordu. Ayrıca, dava hakkında ne kadar bilgiye sahip olduklarını sordu. Adayların hiçbiri davayı ve isimleri tanımadıklarını söylerken 4 kişi daha önce Türkiye’ye gittiklerini söyledi.
 
Ardından siyah kutu içine yerleştirilmiş numaralardan seçilen adaylar tek tek kürsüye çağrılıp avukat ve savcının duyabileceği şekilde özel sorular yönetildi.
Aday sayısını 38’e indiren  hakim daha sonra avukat ve savcılarla birlikte farklı bir salona geçip bir saat görüştükten sonra asil 12 üye ve 6 yedek üye üzerinde anlaştılar.
 
Asil Jüri üyeleri

Koltuk numarasına göre 
 
1-    Erkek. Orta Asyalı, ilkokul öğretmeni
2-    Kadın. Güzel Sanatlar mezunu, teknik tasarımcı
3-    Kadın. Hemşire, eşi emekli avukat
4-    Kadın. Hastanede çalışıyor
5-    Kadın. Daha önce jüride bulunmuş. Dini kitaplar okumayı seviyor, yatırımcı, panelist.
6-    Erkek, Lise öğretmeni
7-    Erkek. İnşaat mühendisi
8-    Kadın. Hemşire, Harlem’de yaşıyor.  
9-    Erkek. daha önce jüri üyeliği yapmış. Ekonomi yüksek lisansı var.
10-  Kadın. Metin yazarı, Manhattan’da yaşıyor
11-  Erkek. Spor eğitimcisi, spor programları izliyor. 
12-  Erkek. Gençlik yıllarında kız kardeşi öldürülmüş. Grafik tasarımcısı, eşi avukat
 
Yedek üyeler:

13-Erkek. Bir otomotiv şirketinde çalışıyor. Ekonomi eğitimi var. NY Times ve Wall Street Journal Gazeteleri okuyor
14-Kadın. 2 defa jüri üyeliği yapmış. Belediyede müfettiş ve analizci olarak çalışıyor. 
15- Erkek. Jüride bulunmuş. Oto tamircisi, Hızlı otomobiller inşaa ettiğini söylüyor. Spor yapmayı ve izlemeyi seviyor.
16-Kadın. Manhattan’da yaşıyor. Güzel Sanatlar okumuş. İletişim direktörü olarak çalışıyor. NY Magazin ve NY Times okuyor.
17-Erkek. Siyah, Westchester’da yaşıyor. 24 yıldır eğitim danışmanı olarak çalışıyor. Daily News gazetesi okuyor
18- Erkek. Manhattan’da yaşıyor.  Finans sektöründe çalışıyor. Seyahat kitapları okuyor. CNN izleyip yoga yapıyor

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI