radyobir
radyobir

Savcıya makamında 3 kurşun!..

Antalya'nın Korkuteli İlçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner, makamında ilçede görevli bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı.

10 Ekim 2017 19:41 | Kategori:

Saldırıyı ilçede görevli bir polis memuru gerçekleştirdi. Vücuduna 5 kurşun isabet eden savcı Küçüköner’in durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.



BELEDİYE BAŞKANI OLAYI ANLATTI

Hürriyet’e konuşan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, saldırıyı gerçekleştiren kişinin polis memuru olduğunu doğrulayarak, "Polis memurunun eşinin de adliyede görevli olduğunu öğrendik. Olay terör saldırısı değil. Polis memuru eşinin raporu ve izinleri ile ilgili savcı ile tartışmış. Tartışma sonunda da beylik tabancasını çıkararak savcıya 5 el ateş etmiş. Kurşunlar kol, bacak ve göğsüne isabet etmiş” dedi.

BAŞSAVCI SOLMAZ: 3 KURŞUN İSABET ETTİ

Hürriyet’e konuşan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, "Olayı gerçekleştiren kişi polis memuru, eşi de adliyemizde katip. Kâtibe Hanım’ın bir izin talebi oluyor savcı bey bunu uygun görmüyor. Bunun üzerine polis olan eşi devreye giriyor ve savcı Bey’e 5-6 el ateş ediyor. İlk tespitlerde 3 kuruşunun savcımıza isabet ettiğini öğrendik. Şu an kendisine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde müdahale ediliyor” dedi.

Antalya’da savcılık hizmetini sürdüren Kadir Küçüköner, Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2013 yılında mezun oldu.

ENGELLİ ÇOCUKLARI VAR

Saldırıyı gerçekleştiren polisin, engelli bir çocuğu olduğu, bu nedenle eşinin bir süredir izin almak için talepte bulunduğu kaydedildi. Savcı Küçüköner’in 1.5 yıldır Korkuteli’nde görev yaptığı, annesiyle oturduğu ve bekar olduğu belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Antalya Valiliği, Korkuteli Adliyesi’ndeki gerçekleşen saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Korkuteli ilçesinde görevli Polis Memuru Turgut AVCI, bugün saat 15.00 sıralarında Adliyede Katip olarak çalışan eşinin izin talebi ile ilgili olarak tartıştığı Cumhuriyet Savcısı A. Kadir KÜÇÜKÖNER’e makamında beylik tabancası ile ateş etmek suretiyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralamış, önce özel bir hastaneye, oradan da ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine nakledilen Cumhuriyet Savcısının bilinci açık olup, tedavisi devam etmektedir. Olayın faili olan Polis Memuru gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”

ADALET BAKANI'NDAN KINAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Antalya'nın Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner'e yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. 
Adalet Bakanı Gül, paylaşımında, "Korkuteli Savcısı Sayın Kadir Küçüköner'e yapılan saldırıyı kınıyor, uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim şifa versin." ifadelerine yer verdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI