radyobir
radyobir

Savoy Cinayeti

Yazar: Martin Beck Türkçesi: Bige Turah Zoubakis Ayrıksı Kitap

06 Temmuz 2020 20:27 | Kategori: Okudukça

Modern polisiye edebiyatının mihenk taşlarından olan İsveçli yazarlar Maj Sjöwall ve Per Wahlöö’nün 1960 ve 70’lerde yazdıkları on seriden oluşan Martin Beck efsanesi Ayrıksı Kitap’tan yayımlanmaya devam ediyor. 

İsveçli bir sanayici lüks Savoy Oteli’nde herkesin gözü önünde vurulur. Ancak o sırada oradaki kimse saldırganın düzgün bir eşkâlini veremez. Katili bulmak için görevlendirilen Martin Beck soruşturma sonunda şu sonuca varır: Kurbanın birçok karanlık işi, katilin ise kurbanı öldürmek için birçok sebebi vardır. Martin Beck'in yeni macerasının anlatıldığı serinin bu kitabında da polisiye severleri koşuşturma ve takip dolu bir cinayet soruşturması bekliyor.

Modern toplumun ekşi dokusuna ayna tutarken tüm dünyada sayısız polisiye yazarına da esin kaynağı olan serinin altıncı kitabı "Savoy Cinayeti” okuyucusuyla buluştu. Sürükleyici ve derin polisiye serilerinden biri olan bu kitapta herkesin gözü önünde vurulan bir sanayicinin ve kimsenin saldırganın düzgün bir eşkâlini veremediği cinayeti çözmeye çalışacak Başkomiser Martin Beck'in macerasını çok seveceksiniz.

Edip Cansever’in, "Biz aykırıya, ayrıntıya, ayrıksıya, azınlığa tutkunuz," dizelerinden esinlenen yayın çizgisiyle yayın hayatına adım atan Ayrıksı Kitap, kitap türlerinde de ayrıksılık gösteriyor. Savoy Cinayeti kitabının ayrıksı türü, "Bana öyle bir kitap verin ki başkahramanıyla birlikte olay çözelim," olarak belirtiliyor. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI