radyobir
radyobir

Saygıyla anıyoruz...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 76'ncı yıldönümünde bir kez daha büyük bir özlem ve saygıyla anıyoruz.

10 Kasım 2014 08:48 | Güncelleme :10 Kasım 2014 10:36 | Kategori: Türkiye

Türk Silahlı Kuvvetleri, Atatürk için hazırlattığı afişlerde "Asaletini, zarafetini, bilgeliğini... Seni özledik”, "Bizimle, bizde yaşıyorsun” ifadeleri yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da mesajında, "Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefini gerçekleştireceğiz” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76’ncı yılında tüm yurtta törenle anılacak.

Devletin zirvesi saat 09:05'te mozoleye çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu. Bu yılki törenlerde bir ilk oldu. Türk Yıldızları ve Solo Türk uçuş gösterisi yaptı. Bir F-16'nın en düşük mesafede uçuşu gerçekleştirdi. Bu uçuşun ardından devletin zirvesi Misak-ı Milli kulesine geçti ve burada Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel deftere yazdıklarını okudu.  Erdoğan, Atatürk ve gazilerden alınan mirası daha da ileri götürecekleri sözünü verdi. Türk yıldızları Anıtkabir üzerinde bir kalp işareti oluşturdu. Sovyetler birliği, uydu, pasifik okyanusu, sscb, aleksey zolotukhin, Gösteri büyük heyecanla izlendi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI