radyobir
radyobir

Seçim sonuçlarını tanımadı

"Allah izin verirse ülkeyi bir milyon yıl yönetmek istiyorum" diyen Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh, iktidarı kaybettiği seçim sonuçlarını tanımadığını açıkladı.

10 Aralık 2016 08:18 | Kategori: Dünya

Darbeyle iktidarı ele geçirdiği iktidarı seçimle kaybeden Devlet Başkanı Jammeh, seçim süreciyle ilgili bir inceleme yapıldığını ve incelemeden elde edilen veriler doğrultusunda seçimden çıkan sonucu reddetme kararı aldığını duyurdu. "Seçim sürecinde ortaya çıktığı bildirilen ciddi ve kabul edilemez anormallikler nedeniyle acı çekiyorum” diyen Jammeh, ‘taze ve şeffaf’ bir seçim çağrısı yaptı.

Batı Afrika ülkesi Gambiya’da 1994 yılında darbeyle iktidara gelen, 2015’te ise ülkeyi bir İslam Cumhuriyeti'ne dönüştürdüğünü ilan eden Jammeh, geçen hafta gerçekleştirilen seçimlerde emlak komisyoncusu rakibi Adama Barrow’a kaybetmişti Oyların 45.5'ini alan Barrow, yüzde 36.6 oy oranında kalan Jammeh’i geçerek Gambiya’nın yeni devlet başkanı olmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI