radyobir
radyobir

Seçimlerle ilgili 230 dava açıldı

ABD'de 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi ülke genelinde birçok eyalette şimdiye kadar seçimlerle ilgili 230'dan fazla dava açıldı.

31 Ekim 2020 08:48 | Güncelleme :31 Ekim 2020 11:02 | Kategori: Dünya

ABD medyasında yer alan habere göre, ülkede hemen hemen her eyalette seçimlerde posta yoluyla ya da erken oy kullanmadan, oyların sayılması için belirlenen sürelerin uzatılması ve Florida'da eski mahkumların oy kullanma hakkını geri kazanmasına kadar seçimle alakalı birçok konu mahkemelere taşındı.

Ocak ayından 23 Ekim'e kadar seçimlerle alakalı 230'dan fazla dava açılan ABD'de, bunlardan bazıları federal mahkemelerde, bazılarıysa Yüksek Mahkeme'de karara bağlandı.

ABD Yüksek Mahkemesi'nin kritik öneme sahip Kuzey Carolina, Pensilvanya ve Wisconsin'de postayla kullanılan oyların kabul tarihi konusunda verdiği farklı kararlar ise tartışmalara neden oldu.

Yüksek Mahkeme, Kuzey Carolina'da postayla gönderilen oyların 9 Kasım'a kadar, Pensilvanya'da ise 6 Kasım'a kadar kabul edilmesi talebini onarken Wisconsin eyaletinde ise postayla kullanılmış oyların kabul tarihinin 9 Kasım'a kadar uzatılması talebini reddetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI