radyobir
radyobir

Seçmenden Biden ve Sanders'a Destek

Reuters/Ipsos anketi, Demokrat Partili seçmenlerin, Başkan Donald Trump karşısında 2020'de yarışmak üzere öne çıkan adaylar arasında Joe Biden'ı desteklediğini gösteriyor.

07 Ağustos 2019 09:27 | Kategori: Dünya

1-5 Ağustos tarihleri arasında yapılan ankete göre Demokratlar’ın ve bağımsızların yüzde 22’si Biden’a oy vereceklerini söyledi.

Geçen ay yapılan ankette de Biden’a destek benzer oranda çıkmıştı. Bernie Sanders ise geçen ayki ankete oranla yüzde 2 daha fazla destek alarak destek oranını yüzde 18’e çıkardı.

Ilımlı Biden ve sol eğilimli Sanders, Demokratlar’a birbiriyle oldukça zıt politikalar sunuyor.

Biden halkın var olan sağlık sigortasını sürdürmesine yönelik ılımlı bir plan izleyeceğini söylerken Sanders sağlık sigortasını devletin sağlamasını ve özel şirketlerin aradan çekilmesini öngören bir tasarının mimarı.

Ancak Demokratlar ideolojiden çok Başkan Trump’ı kimin devirebileceğine odaklanmış görünüyor.

Ankete göre Demokratlar’ın yüzde 36’sı sadece 2020 başkanlık yarışını kazanabilecek birine oy vermeye bakıyor.

Ankete katılanların yalnızca yüzde 11’i Demokrat Parti’nin adayının güçlü bir sağlık planına sahip olması gerektiği görüşünde. Demokrat adayın çevre konusunda önemli duruşa sahip olması gerektiğini düşünenlerin oranıysa yalnızca yüzde 5.

Azınlıklardan Biden ve Sanderrs’a destek eşit

Temmuz ve Ağustos ayları arasında hem Biden hem de Sanders azınlıklardan büyük destek topladı. Bu süre zarfında azınlıklar daha az bilinen ancak öne çıkan adaylardan California Senatörü Kamala Harris ve eski Teksas Kongre üyesi Beto O’Rourke’tan desteklerini çekti.

Kendilerini Demokrat ya da bağımsız olarak tanımlayan azınlık ırk gruplarının yüzde 23’ü Biden’a, yüzde 23’üyse Sanders’a oy vereceklerini söyledi. Bu da bu grup içinde her iki adayın da destek oranının yüzde iki arttığını gösteriyor.

Aynı grup içinde Harris’e oy verenler yüzde 6’yla Temmuz ayına göre beş puan gerilemiş durumda.

Anket ABD genelinde 1.258 kişiyle yapıldı, bunların 494’ü azınlık ırk gruplarından.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI