radyobir
radyobir

Şehit pilotun eşi jet pilotu oldu

Şehit Hava Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi'nin eşi Tuğçe Kayadibi, 18 aylık uçuş eğitimini İstanbul Anadolu Yıldızları Uçuş Okulunda (AYJET) tamamlayarak, 08 Mart 2014 Cumartesi günü mezun olmuş ve Pilotluk Brövesini takmaya hak kazandı.

10 Mart 2014 16:00 | Kategori:

TSK'dan yapılan açıklamada, "Tuğçe Hanım'ın bu gayreti şehidimizin hatırası ve havacılık sevgisinin bir sonucudur. Kendisi şehidimizden devraldığı bayrağı göklerde dalgalandırmaya devam edecektir. Şehidimizin ailesi ve silah arkadaşları Sayın Tuğçe Kayadibi'yi bu onur gününde yalnız bırakmamışlardır" denildi.Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk de Tuğçe Kayadibi'ne mezuniyetini kutlamak amacıyla çeşitli hediyeler verdi. Tuğçe Kayadibi'ne şehit olan eşinin pilotaj bröve numarasını taşıyan temsili Hava Kuvvetleri Pilot Brövesi takdim edildi. Genelkurmay açıklamasında, "Tuğçe Hanımefendi'ye takdim edilen bröve en derin saygı ve sonsuz desteğimizin ifadesidir. Bu vesileyle bu cennet vatan için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.
3 Kasım 2011 günü, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağı, Konya'da eğitim uçuşu sırasında düşmüş, 2 pilot şehit olmuştu. Hava Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ile birlikte şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi'nin eşi Tuğçe Kayadibi o tarihlerde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın başkemancısı idi. Konuyla ilgili fotoğraflar Genelkurmay Başkanlığı internet sitesine konuldu

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI