radyobir
radyobir

Sel 11 can aldı!..

İtalya'nın güneyinde, şiddetli yağışların neden olduğu selde hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

21 Ağustos 2018 05:39 | Kategori: Dünya

İtalya Sivil Savunma Kurumu, Calabria bölgesindeki yürüyüş alanlarıyla tanınan Raganello Milli Parkı'nda meydana gelen sel nedeniyle 11 kişinin öldüğünü, 5 kişinin kayıp olduğunu açıkladı. 



İngiliz yayın kurumu BBC de felakette, aralarında 10 yaşında bir çocuğun da olduğu 18 kişinin kurtarıldığı, 6 kişinin hastaneye kaldırıldığı bilgisini paylaştı. 
Selin meydana geldiği sırada birçok kişinin arazide yürüyüşte olduğu ve tam olarak kaç kişinin sele yakalandığı konusunda henüz net bir bilgi olmadığı kaydedildi.



EKİPLER YAMAÇTAN İNDİ

En yakın yerleşim yeri olan Civita kasabından facia bölgesine dağ kurtarma timleri gönderildi. Arama-kurtarma ekipleri, uzun iplerle dağ yamacından kanyona indi. Bölgede en dar nokta birkaç metre genişliğinde ve 400 ila 700 metre yüksekliğinde kayalıklar uzanıyor.



Ağır yaralılardan biri, Cosenza kentindeki bir hastaneye ambulans helikopterle götürüldü. Kurtarılanlar arasında iki çocuk da bulunuyor.



İtalya, son günlerde felaketlerle sarsıldı. Geçen hafta Cenova kentinde bir otoyol köprüsünün çökmesi sonucu en az 41 kişi hayatını kaybetmiş, 16 kişi yaralanmıştı.



SU ÇIĞI GİBİYDİ

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, henüz ulaşılamayan beş kisi arasında bir rehberin bulunduğunu yazdı. Hollandalı bir turist, "Su çığı bir anda geldi. Bir şey yapacak zaman bulamadım. Ben şanslıydım ve kurtuldum” dedi.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI