radyobir
radyobir

Selçuk'a eleştiri yağmuru!..

Galatasaray, Süper Lig'in 2. haftasında konuk olduğu Akhisar Belediyespor'u 3-1 yenerek 2'de 2 yaptı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Sarı kırmızılı takımın performansını değerlendiren spor yazarları bazı oyunculara sert eleştiriler yöneltirken, bazılarına övgüler yağdırdılar...

28 Ağustos 2016 09:13 | Kategori:

İLKER YASİN - HÜRRİYET

Cimbom, Karabük maçında olduğu gibi dün de karşılaşmayı domine eden taraf değildi. Trabzon’da, milli takımda ve G.Saray’da büyük işler yapan Selçuk’un bu çöküşüne akıl sır erdirmek mümkün değil. Sanki Burak, Çin’den Selçuk’a eski pasörüne davetiye yolluyor. Hırvat maçı öncesinde Terim’in açıkladığı milli takım, büyük risklere ve Terim’in yuvaya dönüş hazırlığının hesabı olabilir. Neyse... Ben Fenerbahçe’nin biletini kestiği Pereira’dan sonra ikinci büyük yolcunun Riekerink olduğunu söylüyorum hâlâ. Galatasaray takımına hiçbir taktik katkısı yok, oyunu okuma kabiliyeti, oyuncuyu kenardan motive yeteneği sıfır.

HAKAN ÜNSAL - HÜRRİYET

Galatasaray her zamankinden daha fazla Wesley Sneijder’a bağlı hale geldi. Hollandalı eğer günündeyse ve istekliyse öyle ya da böyle sorun çözen adam oluyor. Ama rakibin iyi olduğu ya da Wesley’in kötü olduğu maçlarda durum içinden çıkılamaz hale geliyor. Takımda etkili yerlerde sorumluluk almanın ötesinde farklı işler yapabilecek tek adam şu anda. G.Saray taraftarı bu sezon Wesley’in iyi bir sezon geçirmesini bekleyecek. Zira, o iyiyse G.Saray’da iyidir. Wesley bu maçta yaptığı gibi her iki taraftan iyi ortalar yapmalı ki hem üretkenlik artsın hemde Eren’in farkı ortaya çıksın.

ERMAN TOROĞLU - SABAH

Galatasaray'da orta alanda mücadele etmeyen kim veya kimler? Başta Selçuk. Sahte oynuyor. Daha doğrusu oynuyor gözüküyor. Ama dün gece şu gözüktü Galatasaray'ın asıl zayıf hattı, defansı. Her türlü açık veriyorlar. Chedjou ile Hakan Balta inanılmaz hatalı işler yaptılar. Kimini Muslera çıkarttı, kiminde de çok şanslılardı. Josue, Galatasaray için iyi transfer. Sneijder'in yanında beraberce çok iyi işler yapabilecek gibi gözüküyor. Hele Bruma gibi çabuk bir adam varsa önlerinde.

MEHMET DEMİRKOL - FANATİK

Sağ bekte Sabri’nin sol açıkta Yasin’n oluşu Galatasaray’ı geçen haftadan çok daha kompakt bir takım yaptı. Sinan ve Bruma’yla; Carole ve Linnes’i tamamlamak Galatasaray’ı bir çıkmaza sokuyor. Bu kanat 4’lüsü ve özellikle hücumcularıyla mecburen 4-3-3 mantığıyla oynamak zorunda kalıyorsunuz. Ancak orta 3’lü buna müsaade etmiyor. Tolga-Selçuk ve Sneijder’le bunu oynamak çok zor. Dün Sabri, Bruma’yı yakından destekleyince (sonra buraya Yasin geçti) iş kolaylaştı. Sinan’ın yerine Yasin’in forma bulması, 4-2-3-1’in temel mantığındaki içeri de dönerek oynayan hücumcuyu bulmasını sağladı.

ÖMER ÜRÜNDÜL - SABAH

Eren'in rahatsızlanıp çıkması Galatasaray için çok önemli bir kayıptı çünkü kadroda santrfor kimliğinde bir başka oyuncu yoktu. Bu esnada maçın kaderini etkileyen iki isim ortaya çıktı: Muslera ve Douglao. Muslera önce defansın arkasına sarkan Rodallega'nın pozisyonunu iyi bir çıkışla zorlaştırarak golü önledi. Bundan hemen sonra da ligimizin en başarılı ve istikrarlı stoperlerinden biri olan Douglao, 3. bölgedeki kalabalık içinde yaptığı çalımla topu kaybedince Galatasaray kontrataktan skor avantajı yakaladı.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI