radyobir
radyobir

Senaryo aynı MVP farklı

Tüm gelirlerinin şehit ailelerine bağışlandığı Spor Toto BSL ALL-STAR 2017'de Asya Karması, Avrupa Karması'nı 140-135 mağlup etti. Maçın En Değerli Oyuncusu, Trabzonspor MedicalPark'tan Julian Wright Seçildi.

16 Ocak 2017 12:40 | Güncelleme :16 Ocak 2017 14:33 | Kategori:

Bertan ERMAN

Ülker Sports Arena'da oynanan maça Avrupa Karması iyi başladı. Anadolu Efes'li Heurtel'in etkili olan Avrupa Karması, ilk 5 buçuk dakika içinde farkı çift hanelere çıkardı. Mola sonrasında Asya Karması, Shaquille McKissic ve Julian Wright ile kıpırdanmaya başladı. İlk çeyrek, Avrupa Karması'nın 34-27 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyrekte Avrupa Karması'nda sürpriz bir isim oyuna girdi. Maçı izlemeye gelen Milli Futbolcu Arda Turan, kendini parkelerde buldu. Arda, yaklaşık 5 dakika süre aldığı karşılaşmada 7 sayı kaydetti. Arda Turan'ın kenara gelmesinin ardından, DaJuan Summers'la etkili olan Asya Karması, öne geçmeyi başardı. Ancak, Avrupa Karması'nın Galatasaray Odeabank'lı oyuncuları Sinan Güler ve Austin Daye, takımlarını yeniden öen geçirdi. Çeyreğin son saniyelerinde Stimac'ın da devreye girdiği Avrupa Karması, devre arasına 68-61 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte Will Clyburn'ün 3 sayılık basketiyle başlayan Avrupa Karması, farkı çift hanelere çıkardı. Ancak, Gaziantep Basketbol'un yıldızı Davon Jefferson, Asya Karması'nı maça ortak etti. Fenerbahçeli oyuncuların da devreye girmesiyle öne geçen Asya Karması, son çeyreğe 103-95 önde giren taraf oldu.

Maçın son çeyreği nefes kesti. Heurtel-Daye-Stimac üçlüsü, Avrupa Karması'nı yeniden maça ortak etmeye çalıştı. Ancak DaJuan Summers ve Julian Wright ile etkili olan Asya karması, karşılaşmayı 140-135 kazandı. Asya Karması'nda 22 sayı 9 ribaund ve 8 asistle oynayan Trabzonspor MedicalPark oyuncusu Julian Wright, Spor Toto BSL All-Star'ın MVP'si seçildi. Ayrıca, Asya Karması'nda yer alan Fenerbahçe'li Bogdan Bogdanovic, Sosyal medya üzerinden yapılan oylamalar sonucunda Sosyal MVP ödülünü kazandı. 

BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ YARIŞMALAR İZLEYİCİLERİ BÜYÜLEDİ

Spor Toto BSL All-Star'da, karşılamadan önce yetenek, 3 sayı ve smaç yarışmaları yapıldı. Yetenek Yarışması'nı Tofaş'tan Yiğit Arslan kazandı. 3 Sayı Yarışması'nda Fenerbahçeli Melih Mahmutoğlu, unvanını korurken, Smaç Yarışması'nda kazanan yine Anadolu Efes'ten çıktı. Son smacında 5 kişinin üstünden smaç basan Tyler Honeycutt, herkesin takdirini topladı ve jüriden en fazla oyu alarak ödüle layık görüldü. 

DANS VE GÖSTERİLER ORGANİZASYONA RENK KATTI

All-Star'da basketbolcuların gösterilerinin yanında görsel şovlar, organizasyona renk kattı. Asya-Avrupa maçının devre arasında Hande Yener, bu sefer parkelerde sahne aldı. Ayrıca, Dünya Aerobik Jimnastik şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı'nın gösterisi, trambolin smaç şovu ve daha pek çok gösteri, izleyicilere keyif verdi. Demir İnşaat Büyükçekmece'nin dans grubu Göl Kızları'nın işitme engelliler için gösterisi ve Down Sendromlu çocuklarımızın Mehter Takımı, herkesin takdirini topladı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI