radyobir
radyobir

Serap

Yazar: Mehmet Rauf KÜY Yayınları

27 Kasım 2019 20:29 | Kategori: Okudukça

Koç Üniversitesi Yayınları (KUY) tarafından Tefrika dizisinden yayımlanan Serap kitapseverlerle buluştu. Servet-i Fünun ve Cumhuriyet dönemlerinin tanınmış yazarlarından Mehmet Rauf tarafından kaleme alınan kitap, Fatma Damak tarafından Latin harflerine aktarıldı.

Koç Üniversitesi Yayınları (KUY) tarafından yayımlanan Serap adlı kitap raflardaki yerini aldı. Tefrika dizisinden yayımlanan kitap, Servet-i Fünun ve Cumhuriyet dönemlerinin tanınmış yazarlarından Mehmet Rauf tarafından kaleme alındı, Fatma Damak tarafından Latin harflerine aktarıldı.

Kitap, siyasal baskıların neden olduğu bunalımla "erkeklik krizi”nin harmanlandığı bir iç hesaplaşmayı anlatıyor. İstibdat Dönemi’nin ruhunda yarattığı tahribat nedeniyle Meşrutiyet ile birlikte gelen hürriyeti yeteri kadar yaşayamayan genç bir adamın, vapurda rastladığı güzel kadının tetiklediği, unutulmaya yüz tutmuş arzularının uyanmasıyla bu kez orta yaş krizine sürüklenme hikâyesini okuyucu ile paylaşıyor.

1909’da Resimli Roman dergisinde tefrika edilen, bir anlamda tarihi ve o tarihin öznesi bireylerin deneyimlerini edebiyat içinde kayıt altına alan Serap, özgün metinde yer alan illüstrasyonlarının tıpkıbasımlarını 110 yıl sonra günümüze taşıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI