radyobir
radyobir

Serdar Yalçın'ın Nutuk Oratoryosu İş Sanat'ta

Orkestra şefi ve besteci Serdar Yalçın'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün "Nutuk"undan esinlenerek bestelediği Nutuk Oratoryosu, 17 Mayıs Salı saat 20.30'da İş Kuleleri Salonu'nda prömiyerini yapacak.

05 Mayıs 2022 16:57 | Güncelleme :05 Mayıs 2022 16:59 | Kategori: Müzik

Librettosunu geçen yıl vefat eden emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın yazdığı, "Nutuk Oratoryosunu’nu şef Serdar Yalçın yönetimindeki İstanbul Opera Orkestrası ve Korosu seslendirecek. 
 
Deniz Likos (soprano) Hande Ürben (mezzo-soprano), Hüseyin Likos (tenor) ve Gökhan Ürben’in (bas) solist olarak yer alacağı konserde 60 kişilik orkestranın konzertmeisterliğini Seda Subaşı Yalçın, 40 kişilik koronun koro şefliğini ise Sema Subaşı üstleniyor. 
 
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. yılına özel olarak hazırlanan konser, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftası, 17 Mayıs Salı akşamı ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI