radyobir
radyobir

Serenatlar müzikseverlerle buluştu

4 Kasım 2017 Cumartesi günü, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde gerçekleşen Konserde; Haydn'dan Çaykovski'ye uzanan seçkin bir programla, hem aşıklara hem de sanata serenadlar söylenerek romantik bir akşam sunuldu.

05 Kasım 2017 10:31 | Güncelleme :05 Kasım 2017 10:36 | Kategori: Kültür & Sanat

J.Haydn’ın "Fa Majör Yaylı Çalgılar Dörtlüsü”, F.Schubert’in Schwanengesand albümünden "Standchen”, P.İ.Çaykovski’nin "Don Juan’ın Serenadı”, G.Rossini’nin "Sevil Berberi”, G.Donizetti’nin "Don Pasquale”, C.Gounod’nun "Faust”, W.A.Mozart’ın Don Giovanni Operaları  ve P.Tosti’nin "La Serenata” parçası ve yine W.A.Mozart’ın Grand Partita adlı eserinden "Serenad” bölümü yer aldı.



Konserin en dikkat çekici ve özel noktası ise, 14 yıl sonra yeniden,  Mozart’ın "Don Juan’nın Serenadı”nın seslendirilmesiydi.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi Solistleri; Suat Arıkan, Ahmet Baykara, Serkan Bodur  ve Önay Günay’a piyanoda Hüseyin Kaya eşlik ederken, Damla Akan (flüt), Bilge Surlu (keman), Verda Gül (viyola), Didem Erken (viyolonsel), Ezgi Kaki / Barkın Balık (obua), Ecesu Sertesen / Turgut Aktaş (klarnet), Berke Hitay / Deniz Ersoy (fagot), Özgür Sevinç / Bora Onatarslan (korno) ve Pınar Baltacıgil (kontrbas) de solistler arasında yer aldı.



Bu özel konser, 09 Kasım 2017 Perşembe  Saat: 20.00’de  Beyoğlu Grand Pera Emek Sahnesi  ve 16 Aralık 2017 Cumartesi  Saat: 16.00’da  Kadıköy Bld. Süreyya Opera Sahnesi’nde yeniden seyirci ile buluşacak.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI