radyobir
radyobir

Sergen Beşiktaş'a patladı!..

Sergen Yalçın, Kayserispor'dan ayrılış süreci ve kariyerine ilişkin beIN Sports'a konuştu. Çarpıcı açıklamalar yaptı.

12 Mayıs 2017 12:58 | Kategori:

Kayserispor'dan ayrıldıktan sonra teklifler aldığını ifade eden Sergen Yalçın, "Artık böyle takımlarda çalışmak istemiyorum" derken, şöyle konuştu:

"Bana daha önce de teklif geldi ama ben kabul etmedim. Daha huzurlu rahat çalışabileceğimiz yerler arıyoruz. Daha rahat çalışabileceğimiz, kafamıza uygun."

"Teknik direktörlük gerçekten zor iş. Daha önce kendimizden sorumluyduk, basıp gidiyorduk. Yönetici olduğunda camiayı yönetmek durumundasın. Biz göreve başladığımız her kulüpte dibe vurmuş takımları aldık. O takımları alıp yukarı çıkartmak zorunda hissediyorsun."

"İlk teknik direktörlükler zordur. Krizi yönetebiliriz. Kimse sağlıklı iyi giden bir takımı vermiyor. Kümede kalırsak, başarılıyız. Artık böyle takımlarda çalışmak istemiyorum."

"Sezon başı başlamak, kendi takımını kurmak ve sistem kurmak önemli. Bize hiçbir yerde 'görevi bırak' demediler. Biz kendimiz bıraktık. Kayseri'de bırakmak zorunda kaldım. Çok da anlatmak istemiyorum."

"Kayserispor'da yönetimsel bazda sorunlar yaşadık. Herkes futbolu çok iyi bildiğini zanneder aslında hiçbir şeyi bilmez. Douglao ile ilgili kadro dışı kararını ben vermedim. Yönetime ben iki isim verdim onlar da: Welliton ve Lawal. Takımın düzenini bozdukları için, gerekçe göstermeden toplantılara katılmadılar."

"Seyirci bana 'istifa' diye bağırsın ben bırakırım. Ben çalıştığım yerde mutlu olmak ve sevilmek isterim. Benim maddi olarak buna ihtiyacım yok. Başarılı olmak için gidiyorum."

"Her hafta stres. Daha kulübüde oturup rahatça maç izleyemedik. Çalıştığım kulüpte maddiyatı ön plana getirmedim. Gittiğimiz tüm takımları da kurtardık. Kayserispor'a da katkımız büyük."

"Teknik direktörlük; oyunu okumak ve müdahale etmektir. Mustafa Hoca ve Fatih Hoca çok önemli değerler. Benim çalıştığım Lucescu da öyle. Her maça hazırlaması ve müdahaleleri olsun."

"Beşiktaş, Lyon'u eleyebilirdi. Orada işi bitirebilirdi. Yıllarca oynadığım, sembol olduğum bir kulüp. Kayserispor ile gol atınca saygı gösterdim. Bunun karşısında ise saygı görmedim."

"Önemli olan kendi karakterini kaybetmemek. Vodafone Arena gerçekten zor bir stad. Beşiktaş'ta sağdan, soldan, göbekten geliyorlar. Önlem almak çok zor."

"Yabancı planlamasının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Ben hayaller değil, gerçeklerle yaşıyorum."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI