radyobir
radyobir

Sertleşiyorlar!..

Kongre üyesi Demokratlar ve Beyaz Saray yetkilileri görüşmelerde son tarih olan haftanın sonuna gelinmesine rağmen anlaşma imzalanacağına dair bir işaretin olmamasıyla koronavirüs yardım paketine dair tutumlarını sertleştirdiler.

06 Ağustos 2020 08:44 | Kategori: Dünya

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi yaklaşık iki saat süren görüşmelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Bu paket aylardır devam eden yasaklardan olumsuz etkilenen ABD'lilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekse Demokratlar yardım paketi üzerine anlaşmaya kararlı.

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows, CNN'e yaptığı açıklamada eğer görüşmeler anlaşmayla sonuçlanmazsa Başkan Donald Trump işsizlik yardımı gibi sonuca varılmayan konulara dair tek taraflı adım atmaya hazır dedi.

Pelosi, Meadows, Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Senato Demokrat Grup Başkanı Chuck Schumer arasında bir haftadan fazla süredir devam eden görüşmelerin ardından iki tarafın tekliflerinde hala trilyonlarca dolar fark var.

Cumhuriyetçi Senato üyeleri taraflara anlaşmaya varmaları için Cuma'ya kadar zaman verdi. Cumhuriyetçi Senato üyesi Roy Blunt, "Cuma'ya kadar anlaşma olmazsa, bir anlaşma olmayacak" dedi.

Ancak Mnuchin, "Haftanın sonunun sürenin sonu olduğunu söylemek istemiyorum. Haftanın sonuna kadar sorunlar üzerine anlaşabilir miyiz görmek için bir hedefimiz var" dedi.

Pelosi de tarihte esnekliğe atıfta bulunarak "Tünelin sonunda ışık olduğuna dair iyimser düşünüyorum ancak tünelin ne kadar uzun olduğunu göreceğiz" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI