radyobir
radyobir

Sessiz final: Şampiyon Fenerbahçe

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Final Serisi 4. maçında Fenerbahçe, normal süresi 84-84 biten karşılaşmada Beşiktaş Sompo Japan'i deplasmanda 98-94 mağlup etti ve seriyi 4-0 kazanarak şampiyon oldu.

16 Haziran 2017 08:54 | Güncelleme :17 Haziran 2017 16:23 | Kategori:

Karşılaşmanın ilk bölümlerinde iki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Ancak savunmada Ekpe Udoh ve hücumda Jan Vesely ile etkili olan Fenerbahçe, ilk çeyreği 24-19 önde tamamladı. İkinci çeyrekte ise ibre Beşiktaş Sompo Japan'e geçti. Özellikle Vladimir Stimac'ın oyuna ağırlığını koymasıyla skoru bitime 4 dakika kala eşitleyen siyah beyazlılar, kalan sürede de üstünlüğü ele geçirdi ve devre arasına 47-42 önde gitti. 

Fenerbahçe, üçüncü çeyrekte istediği dış atışları sayıya çevirmekte zorlanırken, Beşiktaş Sompo Japan Kenan Sipahi ile hem hücumda hem de savunmada etkili oldu ve son çeyreğe 64-59 üstünlükle girdi. 

Karşılaşmanın son çeyreğinde siyah beyazlılar farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Ancak, karşılaşmanın son 2 dakikasında pes etmeye niyeti olmayan Fenerbahçe, inanılmaz bir geri dönüşe imza attı ve karşılaşmanın normal süresi 84-84 eşitlikle tamamlandı. Uzatma bölümünü daha iyi oynayan 

Üst üste 2. mutlu sona ulaşan Fenerbahçe'de Jan Vesely 26 sayı ve 11 ribaundla double double yaparken, Bogdan Bogdanovic 23 sayı ve 9 asistle oynadı. Beşiktaş Sompo Japan'de Kenan Sipahi 22 sayıyla karşılaşmayı tamamladı. Ayrıca Fenerbahçe'nin Sırp yıldızı Bogdan Bogdanovic, final serisinin en değerli oyuncusu seçildi.

FENERBAHÇE'NİN DOMİNASYONU

Fenerbahçe, bu sezon Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin normal sezonunda sadece Muratbey Uşak Sportif ve Tofaş deplasmanında kaybetti. Sarı lacivertliler, Playoff'ta mağlubiyet görmeden zafere ulaştı. Ayrıca, son 4 sezonda 3. kez Zeljko Obradovic yönetiminde mutlu sona ulaşan Fenerbahçe, toplamda 8. şampiyonluğunu kazandı ve basketbolda faaliyetlerini 25 sene önce durduran Eczacıbaşı'nın rekorunu egale etti. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI