radyobir
radyobir

Sevgilisini andı...

Ünlü model, 10 yıl önce kendisinin sağ kurtulduğu nişanlısının ise hayatını kaybettiği dünya tarihinin en korkunç doğal felaketlerinden birinin kurbanlarını andı..

27 Aralık 2014 18:51 | Güncelleme :27 Aralık 2014 19:01 | Kategori: Magazin

Çek model Petra Nemcova, 2004 yılında Güney Asya'yı yerle bir eden deprem ve tsunami felaketinin 10'uncu yıldönümünde Tayland'da Khao Lak'a gitti. 35 yaşındaki manken nişanlısı James Atlee'nin de kurbanlarından biri olduğu felakette hayatını kaybeden 5 bin kişi için mum yaktı. Sekiz saat boyunca bir palmiye ağacına tutunarak hayatta kalan Petra Nemcova "O güne kadar tsunami kelimesini hiç duymamıştım" diye konuştu. Dünyanın en güzel ve en çok kazanan mankenlerinden biri olan Petra Nemcova da 2004 yılında Güney Asya'yı yerle bir eden deprem ve tsunami felaketini yaşadı. Nemcova ve Atlee, büyük felakete Phuket adasındaki tatilde yakalandılar. Atlee, dev dalgalara kapılıp kayboldu. Nemcova ise tam 8 saat boyunca bir palmiye ağacına tutunarak mucize eseri hayatta kalmayı başardı. Kendisi sağ kurtuldu ama sevgilisi İngiliz fotoğrafçı Simon Atlee'yi felakete kurban verdi. Bu arada kalça kemiği kırıldı. Hatta bir ara iç kanama yüzünden bacağını yitirme tehlikesiyle bile karşılaştı. Nemcova, korkunç felaketin ardından sağlığına kavuştu ve deprem kurbanlarına yardım eli uzatmak için Happy Hearts Fund adlı bir yardım derneği kurdu. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI