radyobir
radyobir

Seyir füzeleri taşıyan Rus denizaltısından Karadeniz'de tatbikat

Kalibr tipi seyir füzeleri taşıyan Rus Kolpino denizaltısının, Karadeniz'de tatbikat gerçekleştirdiği belirtildi. Söz konusu tatbikat, NATO müttefiklerinin bölgedeki deniz tatbikatlarının sürdüğü bir döneme denk geldi.

17 Temmuz 2021 09:30 | Kategori: Avrupa

Rusya Karadeniz Filosu'ndan yapılan açıklamaya göre Kolpino denizaltısı ile İvan Golubets mayın tarama gemisi, Karadeniz'de düşman tarafından mayın döşenmiş alanların aşılması senaryosu üstünden ortak bir tatbikat gerçekleştirdi.

Ka-27PS tipi arama-kurtarma helikopterinin mürettebatının da katıldığı tatbikatın başarılı bir biçimde tamamlandığı kaydedildi.

Deniz Esintisi tatbikatının Bulgaristan ayağı sürüyor

Tatbikat, NATO ve müttefiklerinin 28 Haziran-10 Temmuz'da Karadeniz'de gerçekleştirdikleri Deniz Esintisi 2021 tatbikatlarını izledi. Söz konusu tatbikatların Bulgaristan ayağıysa 11 Temmuz'da başladı ve ayın 19'una kadar sürecek.

Kolpino, Suriye'deki terörist gruplara yönelik operasyonlarda yer aldı

Kolpino denizaltısı, Rusya tarafından Akdeniz kıyılarından Suriye’deki terörist gruplara Kalibr füzeleri ile düzenlenen saldırılarda yer alan denizaltılardan biriydi.

Operasyonlarda, Karadeniz Filosu'nun diğer denizaltı ve gemileri de yer almıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI