radyobir
radyobir

Sezon Beethoven'le açıldı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, yeni sezonun açılışını konserle gerçekleştirdi. Ludwig van Beethoven'ın başyapıtlarının seslendirildiği konserde; dev bestecinin piyano, koro ve orkestra için 1808 yılında bestelediği 9. Senfoni'nin müjdecisi olarak adlandırılan Choral Fantasy (Koral Fantezi) gecenin ilk başyapıtı idi.

06 Ekim 2019 04:08 | Kategori: Kültür & Sanat

Programın diğer bölümünde ise; Beethoven’ın müzikal ve insani dehasının en önemli eseri olan; bir senfonide insan sesini müzik aletleriyle aynı seviyede kullandığı ilk örnek olan 9. Senfoni yer bularak "Kardeşliğe ve barışa çağrı” yapıldı.

Konserin Orkestra şefliğini Zdravko Lazarov, koro şefliğini Volkan Akkoç üstlendi. 

"Koral Fantezi” ile başlayan gecede, piyanist Birsen Ulucan ve solistler Sevim Z. Ateş, Hale Soner, Özge Kalelioğlu, Ufuk Toker, Onur Turan ve Umut Tingür ; "9. Senfoni”de ise solist olarak; Otilia İpek, Barbora Hitay, Hüseyin Likos ve Suat Arıkan, İDOB Orkestrası ve Korosu ile birlikte sahnedeydiler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI