radyobir
radyobir

Sibel Can'ın otomobil davasında karar çıktı!..

Şarkıcı Sibel Can'a ikinci el otomobilin sıfır olarak satılması davasında karar çıktı. Mahkeme, ithalatçı firma sahibi Mehmet Çelik'e 4 yıl hapis 80 bin TL de adli para cezası verdi. Duruşmayı takip eden isimlerden Mehmet Çelik'in sanatçı eşi Sibel Turnagöl ise karar nedeni ile gözyaşlarına boğuldu.

01 Mart 2019 08:58 | Güncelleme :01 Mart 2019 17:04 | Kategori:

Sibel Can’a satılan otomobil ile ilgili İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada son duruşma bugün görüldü. Çiftkurtlar Otomotiv’in sahibi Mehmet Çelik’in yargılandığı davada, Çelik’in avukatı Çağatay Uygun son savunmasında "Müvekkilim şayet dolandırıcı bir insan olsaydı yurt dışına kaçıp giderdi. Müvekkilimin firması 60 yıllık bir firma. Kesinlikle dolandırıcılık suçu oluşmamıştır” dedi. 

Çelik’in bir diğer avukatı Metin Ünlü ise savunmasında "Tüketici Mahkemesince 300 bin TL’yi aşkın bir parayı karşı tarafa (Sibel Can) ödeyin şeklinde bir verilmiştir.  Ortada hukuki bir ihtilaf vardır. Bahse konu araç karşı tarafa teslim edilmiştir. Katılan taraf hem arabayı kullanıyor hem de 300 bin TL para için icra dairesinde takip yapmaktadır. Bunun üzerine müvekkilim de 500 bin TL’lik teminat göstermiştir. Burada dolandırılan kim bunu takdirinize bırakıyorum” dedi. 

Mahkeme, son savunmaları aldıktan sonra kararını verdi. Mahkeme Çelik’e yönelik nitelikli dolandırıcılık suçundan 4 yıl hapis 80 bin TL de adli hapis cezası verdi.

PARAMIZI ALINCA ARACI İADE EDECEĞİZ

Sibel Can'ın avukatı Bülent Ernas karara ilişkin "Hukuk davalarının tamamını kazandık. Ceza davasında da karar dün çıktı. Davaya konu araç 2008 model olmasına rağmen 2009 model diye satılmış. Bu araç, müvekkile satılmadan önce ABD'de trafiğe çıkmış. Bizim açtığımız davanın yanı sıra, aracın yurda kaçak olarak getirilmesi nedeni ile İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir dava daha var. Bizim dosyamızın sanığı bu davadan da yargılanıyor" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI