radyobir
radyobir

Sibirya'da sert iniş yapan uçağın yerdeki görüntüleri yayınlandı

Rusya'nın Sibirya bölgesinde sert iniş yapmak zorunda kalan yolcu uçağının indiği alandan görüntüler yayınlandı. Uçaktaki herkesin hayatta kalmış olması nedeniyle, yaşananlar hakkında Rus basınında 'mucize' değerlendirmeleri yapıldı.

17 Temmuz 2021 08:45 | Kategori: Asya Pasifik

İzvestiya gazetesi, Sibirya'da Kedrovıy-Tomsk seferini yaptığı sırada radardan kaybolan, sonrasında bir acil durum nedeniyle sert iniş yaptığı anlaşılan Antonov An-28 tipi yolcu uçağının görüntülerini yayınladı.

Uçağın ağaçlarla çevrili bir bölgede tamamen tepetaklak olmuş bir biçimde durduğu görülüyor. Sibirya'da iç hat uçuşları gerçekleştiren küçük bir havayolu şirketi olan SiLA'ya ait olan yolcu uçağının burnu ile iniş takımlarının da neredeyse tamamen tahrip olduğu anlaşılabiliyor.

Uçağın gün içinde radardan kaybolmasından bir süre sonra, arama-kurtarma ekiplerinin uçağın yerini ve hayatta kalanları bulmasının ardından bölgenin valisi Sergey Zvaçkin, "Hepimiz bir mucize olacağına inandık ve pilotların profesyonelliği sayesinde beklediğimiz mucize gerçekleşti, herkes hayatta" açıklamasını yapmıştı.

Uçağın pilotu Faruh Hasanov, uçuş esnasında her iki motorun aniden durduğunu söyledi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'dan yerel yetkililer, en başta uçakta 19 kişinin olduğu açıklamasını yapmıştı, daha sonra bu sayı düzeltilerek 18'e indirildi. Hayatta kalan 18 kişinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bu sırada, sert inişin ardından SiLA havayolu şirketi, filosundaki diğer An-28 uçaklarının uçuşlarını geçici olarak askıya aldı.

An-28 yolcu uçağının bugünkü sert inişi, Antonov An-26 tipi bir yolcu uçağının Kamçatka'da bir uçuruma çakılmasından 2 hafta sonra yaşandı. Hava durumu nedeniyle görüşün oldukça kötüleşmiş olması nedeniyle gerçekleştiği belirlenen kazada An-26 uçağındaki 28 kişiden kurtulan olmamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI