radyobir
radyobir

Sıcak zorluyor!..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü'nün 16'ncı gününde 16.5 kilometre yürüdü. Zaman zaman 45 dereceyle rekor sıcaklık yaşanırken birçok katılımcı fenalaştı. CHP Genel Başkanı'nın yürüyüşteki doktoru Cihangir İslam, sıcağın zorlayıcı bir etkisi olduğunu ancak Kılıçdaroğlu'nun ciddi bir sorun yaşamadığını söyledi.

01 Temmuz 2017 07:42 | Kategori:

"Adalet Yürüyüşü"nde önceki gün 40 dereceyi bulan sıcakta 17 kilometre yürüyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün 16’ncı günde ise 16.5 kilometre yürüdü. Kılıçdaroğlu, böylece yürüyüşe başladığı günden bu yana toplamda 283.5 kilometre yol kat etmiş oldu. Kılıçdaroğlu, dün şehit aileleriyle birlikte yaptığı basın toplantısında özetle şu mesajları verdi:

ASLA UNUTMAYACAĞIZ

"Gaffar Okkan, Diyarbakır’da terörün en yoğun olduğu dönemde görev yapan emniyet müdürümüz. Terörle mücadelede halkın desteğini almak, halkla teröristleri ayırmak konusunda Gaffar Okkan’ın verdiği mücadele, izlediği yol ve yöntem gerçekten son derece değerlidir. Teröristler tarafından öldürüldüğünde bütün Diyarbakır yas tuttu. Okkan’ın öldüğü gün, Uğur Mumcu’nun yine bir teröre kurban gittiği gündür. Gaffar Okkan’ı asla unutmayacağız.



OKKAN'A VEFA

Kılıçdaroğlu 2001 yılında şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın Hendek’teki mezarını dün ziyaret etti. Dünkü yürüyüşe şehit aileleri, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve sendika üyeleri, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ve Birleşik Kamu-İş Sendikası’nın temsilcileri de katıldı. Hendekliler Kılıçdaroğlu ve korteji sevgi gösterileri ile karşıladı. 

TERÖR CAN YAKIYOR

Terörden çok acı çektik. Analar ağlamasın diye zaman zaman söylemlerde bulunduk, zaman zaman şiirler okuduk, türküler yaktık ama terörü önleme konusunda önemli adımlar atamadık. Terör hâlâ can yakıyor. Özellikle terörle mücadele konusunda emin olun son derece samimiyiz. Her seferinde, her ortamda dile getiririm ve derim ki, terörle mücadele konusunda bizden ne istiyorsunuz siz? Biz kendi topraklarımızda terörü istemiyoruz.”



HAREKET SAATİ: 17.00

Kılıçdaroğlu’nun doktoru Cihangir İslam, 45 derece sıcakta yürüyüşünü sürdüren CHP Lideri’nin sağlık durumunu Hürriyet’e değerlendirdi. İslam, "Sıcağın zorlayıcı etkisi var ama Genel Başkan’la ilgili ciddi bir sorun yaşamıyoruz. Hareket saatlerini 15.30-16.00’dan, güneşin etkisini azaltmaya başladığı 17.00’ye çektik. Sürekli su ve elektrolit sodyum takviyesi yaparak götürüyoruz. Herhangi bir sorunumuz yok. Sağlık durumu iyi, ayakları kontrol altında. Metin Baydar ile birlikte sağlık kontrollerimizi sürekli yapıyoruz, yakından takip ediyoruz” dedi. Aşırı sıcaklara dayanamayarak fenalaşan ‘Adalet Yürüyüşçüleri’nin ardından tüm katılımcılara önerilerde de bulunan İslam, "Belli hastalık durumları olan, kalp ve solunum yetmezliği olan, kilo sorunu yaşayan ve yaşı ilerlemiş olanların yürümemelerini tavsiye ediyorum. Özellikle sabah saatlerinde kısa bir yürüyüşün ardından araçlara ya da otobüslerle geçerek takip edebilirler” diye konuştu.

45 DERECE BUNALTTI

Yürüyüşün 16’ncı gününde aşırı sıcaklar katılanları olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığı dün rekor seviyeye ulaştı. Sıcaklık bazı bölgelerde 45 dereceye çıktı. Sağlık ekipleri baygınlık geçiren yürüyüşçülere ambulanslarda müdahale etti.

MOLALAR UZATILDI

Öğlen saatlerinde uzun mola verilirken, son etabın başlangıç saati de ileriye çekildi. Kılıçdaroğlu ve ‘Adalet Yürüyüşçüleri’, uzun molanın verildiği alana saat 11.20 gibi ulaştı. Uzun mola, saat 17.00 civarında sona erdi. Katılımcılar, mola yerindeki Kadıköy Belediyesi’nin ‘Adalet Çeşmesi’nden su içti, serinledi.

YAŞAM KARAVANI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için iki karavan hazırlandı. Biri minibüs şeklinde. Bir diğeri otobüs karavan. CHP Lideri minibüs karavanı gündüz molalarda ve varsa özel görüşmelerinde kullanıyor. Genellikle doktor kontrolleri bu karavanda oluyor. Geceleri minibüs karavan kullanılmıyor. Kılıçdaroğlu, geceleri ‘otobüs karavan’da kalıyor. ‘Yaşam karavanı’ da denilen bu otobüsün bir de yataklı bölümü bulunuyor. Kılıçdaroğlu geceleri istirahat için bu bölümü kullanıyor.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI