radyobir
radyobir

Utanç verici uygulamadan vazgeçildi

Çek Cumhuriyeti'nde polisin göçmenlerin koluna numara yazarak "damgalama" uygulamasına son verildiği açıklandı.

03 Eylül 2015 15:55 | Güncelleme :03 Eylül 2015 20:37 | Kategori: Dünya

Dün basına yansıyan görüntülerde Breclav’daki tren istasyonuna gelen, çoğunluğu Suriyeli mülteci olan 200 kişinin kollarına numara yazılması büyük tepki görmüştü.

Macaristan ve Avusturya’dan çıkan trenlerle Çek Cumhuriyeti’ne gelen Suriyeli mültecilerin kollarına numara yazılması Nazi Almanya’sındaki toplama kamplarında yapılan insanlık dışı uygulamalara benzetilmişti.

Uygulamayı savunan hükümet sözcüsü Katerina Randlova, kaos ortamında çocukların annelerinden ayrılmasına engel olmak için çalıştıklarını belirtti.

Sözcü, polisin önce mültecilere kağıtlarla sayı verdiğini ancak Suriyelilerin bu kağıtları saklamayıp attığını, bu sebeple kollarına numara yazmaya başladıklarını ifade etti. Randlova bundan sonra mültecilere bileklik verileceğini açıkladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI