radyobir
radyobir

Silahlı kişi 8 kişiyi öldürdü

ABD'nin California eyaletinde bulunan San Jose kentinde bir tren bakım istasyonunda silahlı bir kişi etrafa ateş açarak 8 kişiyi öldürdü.

27 Mayıs 2021 06:39 | Kategori: ABD

Yetkililer hayatını kaybedenler arasında tren yolunda çalışanlarının da bulunduğunu belirtti. İstasyon çalışanlarından olan şüpheli de öldü.

Saldırı, yerel saatle 06.45'te meydana geldi. Yetkililer, şüphelinin saldırıdan önce evini ateşe vermiş olabileceğini ifade etti.

Silah Şiddeti Arşivi adlı kuruluşun verilerine göre, bu yıl ABD'de en az 230 silahlı saldırı düzenlendi.



Saldırı hakkında neler biliniyor?

CBS kanalı, Çarşamba sabah saatlerinde düzenlenen saldırının işçilerin toplantısı sırasında gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yetkililer, saldırı devam ederken bölgeye intikal etti. San Jose Belediye Başkanı Sam Liccardo da bölgenin boşaltıldığını ve tehlikenin sona erdiğini bildirdi.

ABD medyası silahlı şüphelinin intihar ettiğini duyurdu ama polisten resmi bir açıklama gelmedi.

CBS News kanalına konuşan yetkililer, silahlı saldırganın 57 yaşındaki Samuel Cassidy olduğunu belirtti.

Saldırıdan hemen önce, bir istasyon çalışanın alev aldığı haberi geldi. Yetkililer, yanan evin şüphelinin evi olduğu ve evi kendisinin ateşe verdiği ihtimali üstünde duruyor. Ancak resmi bir açıklama yapılmadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI